Ha hosszú a hajad, ez a frizura könnyen elvarázsol, hiszen pofonegyszerű elsajátítani a lépéseit, dúsabbnak és rendezettebbnek mutatja a hajkoronát, ugyanakkor roppant sikkes. A fonott konty modern változatát mutatjuk!

Régen a nők nemcsak különleges alkalmakkor szerették feltűzni a hajukat. A fonott konty ugyan nem a városi nők kedvence volt, inkább a falvakban terjedt el, ahol a praktikumot szolgálta, manapság mégis ez az egyik legsikkesebb frizuratrend.

Mivel a dolgos leányok a dús, egészséges loknijaikat úgy tudták a legegyszerűbben feltűzni, ha előtte vastag fonatokat készítettek belőle, ez a hajviselet leginkább a rusztikus, természetes stílust képviseli a divatban.

Manapság azonban az elegáns frizurákból sem hiányozhat a hajfonat, ugyanis ez most a legnépszerűbb trend, ráadásul a fonott konty nemcsak alkalmi viselet lehet, hiszen néhány lelógó, huncut fürttel, a mindennapokban is bájos keretet adhat az arcnak.

A fonott konty modern változata nem is annyira ördöngös

Ennek a frizurának az egyetlen ügyességi feltétele, hogy tükör nélkül, úgymond vakon is tudj fonni. Az elkészítés folyamata összesen négy lépésből áll, amivel fodrász nélkül is megbirkózhatsz. Először fésüld hátra a hajad, választék nélkül, csak néhány tincset válassz le elöl.

A kontykészítés menete:

  • Vegyél fel oldalról egy-egy vastagabb tincset, fogd össze hátul apró szilikongumival, majd az így kapott lófarkat fordítsd át önmagán.
  • Válaszd ketté a copfot, majd készíts két hajfonatot úgy, hogy az alul szabadon maradt hajzuhatagodat is tincsenként hozzáfonod.
  • Kicsit húzd szét az egymásba kapaszkodó tincseket, hogy szélesebb copfokat kapj.
  • Tűzd fel a fonatokat úgy, hogy a végeit rejtsd el a szilikongumi alá.

Voilá, már el is készült a szupernőies fonott konty, ami mindig alkalomhoz illő, sőt, gyöngyös hajtűvel, masnival ízlés szerint cifrázható. Ha beüt a sapkaszezon, akkor is bátran elsütheted ezt a frizurakészítési módszert, ugyanis tartósságot garantál. Amikor pedig kibontod a hajad, szép hullámosak lesznek a tincsek, így újabb frizurát nyersz, mindenféle erőfeszítés nélkül.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés