A francia és az amerikai nők teljesen más trendeket követnek, illetve más véleménnyel vannak arról, hogy mi a tökéletesen nőies smink kulcsa. Egészen másként készítik el a hétköznapi makeupot, az már csupán egyéni ízlés kérdése, hogy kinek melyik verzió tetszik jobban. Szerintünk mindkettő fantasztikus, bármelyikből lehet ihletet meríteni, azonban sok múlik az arckarakteren is. Noha a lehengerlő sikk és kifinomult ízlés témájában főleg a franciákat szokták emlegetni, az amerikai hölgyeket sem kell félteni!

hirdetés

Ha szóba kerül a divat, netán az aktuális sminktrend, leginkább a francia nők zseniális ízlésével kerül párhuzamba a sikkes, nőies megjelenés. Az olasz trendek szorosan követik a toplistán a divat nagyasszonyait, azonban az amerikai nők stílusérzékéről ritkán esik szó. Elég csak belegondolni abba, hogy a stylistok, fodrászok és sminkesek segítségével rendszerint fantasztikusan néznek ki a hollywoodi hírességek, többségében tetőtől talpig jól öltözöttek, és a sminkjükre sem igen lehet panasz.

A tökéletes makeup elkészítésében a franciák és az amerikaiak egészen másként gondolkodnak, mégis mindkét verzió csodálatosan üde, könnyed és finom külsőt varázsol. A videóban lépésről lépésre láthatod, hogy miként készül egy francia, és miként egy amerikai smink. Bőven meríthetsz ihletet a lépésekből, az pedig már csak és kizárólag rajtad múlik, hogy melyiket tartod vonzóbbnak, sikkesebbnek.

 

A francia és az amerikai nők szerint más a tökéletes smink titka

Nem szabad elfelejteni, hogy nem kell minden esetben egy adott emberre levetíteni a dolgot. A sikkes francia sminkről sokaknak Sophie Marceau juthat eszébe, aki jóformán nem is igen használ kozmetikumokat, de Marion Cotillard megjelenése sem áll távol a klasszikus makeup fogalmától. Hiba lenne leszűkíteni egy-két hírességre a nemzeti trendeket. Az Amerikában rendkívül népszerű Kardashian lányok például nem finomkodnak a kontúrokkal, Kim imádja a nude hatású rúzsokat, s bár a belőlük táplálkozó sminktrendek rendkívül népszerűek, nem lehet azt mondani, hogy minden amerikai nő ezeket módszereket és kozmetikumokat alkalmazza.

Ezekre a dolgokra a videóban látható sminkes is felhívja a figyelmet amellett, hogy részletezi a francia és az amerikai szokások közötti különbséget. Azon túl, hogy nem szabad egyetlen emberre alapozni a sminkelési szokásokról alkotott benyomást, elmondja, hogy a franciák igencsak ritkán használnak fényvédőt, de az alapozót sem kifejezetten kedvelik. Ha egységesíteni akarják a bőrtónusukat, akkor is csak egy könnyed textúrájú, vékonyan fedő verziót választanak.

 

A csillogást tekintve szintén megoszlanak a vélemények. A francia nők kevés púdert használnak, ám amennyiben felvisznek egy vékony réteget a bőrükre, azt azért teszik, hogy mattítsák a bőrüket. Ezzel szemben Amerikában roppant divatos a csillogó, fénylő makeup. A szemöldökformázásban éppúgy van egy minimális eltérés.

A francia nők soha nem hagyják ki a szempillaspirált. Ebből vadítóan fekete változatot használnak a felső, illetve az alsó szempillasorra egyaránt. Amerikában sokan a műszempillára esküsznek, noha a sminkes szerint a pandémia idején nagyban megváltoztak a trendek, számos nő csupán erőteljesebben emeli ki a saját pilláit, nem használják már a művi verziót.

Ami a rúzsozást illeti, a francia nők csak és kizárólag akkor használnak vörös rúzst, ha a szemkörnyékre kevés festék került. Az amerikai nők esetén egyébként is inkább a nude tónusok hódítanak, a vadító piros kevésbé népszerű árnyalat. Ellenben az ajkak kontúrozásáról garantáltan nem felejtkeznek el.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés