A dús szempilla titka nem feltétlenül a művi hatású trükközésekben rejlik: a sok-sok réteg spirál ideig-óráig megteremtheti a volumen illúzióját, ám a ragacsos festék csak elnehezíti a pillákat, így azok könnyebben ki is hullhatnak. Bár a műszempilla látványos megoldás, van egy természetesebb, kíméletesebb út, ami a megfelelő törődésen alapszik. A ritkás szálak növekedését különféle módokon serkentheted, sőt ezáltal csökkentheted a külső, környezeti ártalmak okozta károsodásokat.

hirdetés

Manapság elképesztően gyakori a műszempilla viselése, ami különösen megdobta a dús, hosszú pillák trendjét. Erre a közösségi médiában látható szétfilterezett, agyonszerkesztett képek még inkább rátesznek egy lapáttal. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a természetes külső soha nem lesz olyan, mint a művi, mesterségesen átalakított megjelenés, ami őszintén szólva nem is probléma.

A természetes hatású szempillák valóban igézővé varázsolják a tekintetet, nyitottabbnak, éberebbnek mutatják a szemeket. A szálak sűrűsége nagyban függ a genetikától, de aki ilyen szempontból szerencsés, annak sem szabad megbékélnie a tudattal, hogy milyen remek adottságai vannak.

A dús pillák pillanatok alatt rongálódhatnak, ahogy a hajszerkezet, úgy a szempillák is tönkremehetnek, hullásnak indulhatnak. A rossz minőségű kozmetikumok, sminkek, valamint az ápolás hiánya éppúgy okozhatja ezt a kellemetlen reakciót. A smink fennhagyása, az esti arcápolási rutin hanyagolása szintén még tovább ronthat a helyzeten.

Tény, hogy a megfelelő sminkpraktikákkal sokkal dúsabbnak tűnnek, de nem csupán ez a megoldás áll rendelkezésre ahhoz, hogy az eredmény kellően természetes legyen, és legyezőszerű hatást keltsen a pillasor. Bár a genetikailag adott rövidke, gyenge, vékony szálak soha nem lesznek olyanok, mint egy tökéletesen felrakott műszempilla, gyönyörű, természetes és dús hatás érhető el a megfelelő ápolási technikákkal.

 

A dús szempilla titka a rendszeres ápolásban rejlik

Nincs szükség műszempillára, sem három réteg spirálra ahhoz, hogy az erőtlen, vékony szálak dúsabbnak tűnjenek. Bár a genetikán aligha lehet változtatni, a megfelelő ápolási rutinnal igencsak sokat lehet javítani a szempillák állapotán.

Megfelelő sminktermékek használata

Rendkívül fontos, hogy olyan sminktermékek között kell válogatni, amelyek nem rongálják a pillákat. Kicsit sem mindegy, hogy milyen az adott spirál minősége. Manapság már számos olyan sminkcuccot lehet kapni, amelyet értékes összetevőkkel dúsítottak. Ilyen például az argánolajos szempillaspirál is, amely nemhogy a szálak hullását idézné elő, hozzájárul a dús, hosszú és erős eredmény eléréséhez.

Ezek az olajok csodát tesznek a pillákkal

Az olívás, kókuszolajos vagy ricinusolajos pakolás kifejezetten növekedésre serkenti a szempillákat, valamint jelentősen hozzájárulnak a szálak megerősödéséhez, illetve dúsabb hatás eléréséhez. Az argánolaj hasonlóan remek választás lehet, ha a pillák ápolásáról van szó. Érdemes őket rendszeresen bevetni, ám nagyon elővigyázatosnak kell lenni a különböző olajos kencék használatával. Ajánlott egy próbát tenni a bőrön, nehogy irritációt okozzanak, valamint csak és kizárólag az erre a célra ajánlott, tiszta, organikus verziókkal szabad kísérletezni a szemkörnyéken.

A pihentetésben van a kulcs

Ahogy az arcbőrnek, úgy a szempilláknak is jólesik néha egy kis pihenés. Ha néha, legalább hétvégente nem kerül semmiféle sminktermék a szemkörnyékre, a pillák fellélegezhetnek. Ilyenkor tudnak megfelelően regenerálódni, új erőre kapni. Bár a manapság beszerezhető sminkcuccok nagy része kevésbé ártalmas, az állandó kencézés a szálak hullását, gyengülését idézheti elő.

 

A sminklemosó elhagyhatatlan

Ez nem csupán a szempillák esetén aranyszabály, a bőr éppúgy hálás lesz érte. Soha nem szabad sminkben lefeküdni, bár a regeneráció a nap 24 órájában zajlik, éjszaka, alvás közben fokozottan beindulnak a folyamatok. Érdemes már a sminklemosóval kezdeni az ápolást, amely olyan olajokat tartalmaz, melyek hozzájárulnak a szempillák növekedéséhez, valamint a dús hatás eléréséhez.

A vitaminpótlás roppant sokat segíthet

Akkor lesz igazán dús a szempilla, ha a szükséges vitaminokban a szervezet nem szűkölködik. Bár a kellő mennyiséget a változatos étrenddel is el lehet érni, vannak bizonyos időszakok, amikor érdemes tudatosan pótolni a tipikus szépségvitaminokat. A C- és E-vitamin nélkülözhetetlen a szempillák egészségének, erősségének megőrzéséhez, valamint a B-komplex ugyancsak hozzájárul a dús hatáshoz.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés