A különféle arcplasztikák egyre népszerűbbek, sok nő a hangzatos elnevezésű ponytail facelift eljárást kéri. A beavatkozás lényege, hogy feszesebb lesz a homlok környéke, a megemelt területeknek köszönhetően pedig sokkal fiatalosabbá válik a megjelenés.

hirdetés

Az arcplasztika már nem számít újdonságnak, rengeteg típus közül választhatnak a hölgyek. Vannak a különféle tű segítségével zajló eljárások, a szálbehúzások és a teljes műtétek. Utóbbi már komoly beavatkozásnak számít, hosszabb a felépülési idő, ezért legtöbben azokat a lehetőségeket keresik, melyek csupán apró vágásokkal, tűszúrásokkal járnak. A ponytail facelift éppen ennek köszönheti népszerűségét.

Mi is az a ponytail facelift?

A ponytail facelift egy marketingelnevezés. A facelift, ahogyan a nevéből is adódik, egy olyan eljárás, ami megemeli az arcot, kisimítja a vonalakat. A kifejezés első része pedig arra utal, amikor a nők szoros copfba fogják a hajukat, ezáltal a hajvonalnál húzódik a bőr. Az eljárás pontosan ezen alapul, az apró bemetszéseket a hajvonalnál végzik el. Ennek előnye, hogy ezek a finom vágások a gyógyulás után teljesen láthatatlanok lesznek, így a szoros, magasra fogott lófarok sem okoz problémát. Hagyományos arcplasztika esetén ez nem mindig történik meg, mivel a műtét nyomai sokszor a fül környékén helyezkednek el.

 

A ponytail facelift elsődleges célja, hogy kisimuljanak a ráncok, feszesebb legyen a bőr. Az eljárás az arc közepére fókuszál, a bemetszésektől megemelkedik az áll, a halánték és a homlok. Nem vágnak ki bőrt, ennek köszönhetően gyorsabb a felépülési idő, ám ettől kevésbé hatékony, mint a hagyományos arcplasztika. A facelift egyik hátránya, hogy amennyiben a gyógyulás során komplikációk lépnek fel, a hegesedés után hajhullást tapasztalhat az illető. Az eljárás nem terjed ki a nyakra, ezért főként azok számára ideális, akik az öregedés első jeleit szeretnék elfedni.

Így válaszd ki az ideális beavatkozást

A szakemberek a beavatkozást sokszor lézeres kezeléssel egészítik ki. Ez csak még inkább elősegíti a bőr feszesítését, így a küllem sokkal tovább marad fiatalos.

A beavatkozás endoszkóp segítségével történik, a sebész az apró bemetszésekkel meg tudja emelni a bőrt, majd rögzíti azt. Az eljárás után jelentkezhetnek bevérzések, apró vérömlenyek. A felépülési idő viszonylag rövid, már egy hét után szebb lesz a hegek helye, ám a lila, kékes foltok még tovább megmaradhatnak. Az apró műtét után egy darabig érdemes kerülni a megerőltető, fizikai tevékenységeket, melyek hátráltatják a gyógyulást.

Az eljárás előtt érdemes kikérni a szakember véleményét, aki felméri az arc állapotát, és ehhez igazítja a szükséges lépéseket. Nem érdemes mindenáron ragaszkodni a ponytail facelifthez, hiszen előfordulhat, hogy más beavatkozás sokkal hatékonyabb lenne az illető számára.

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés