A legtöbb nőnek van némi gyakorlata a hétköznapi, finom makeup elkészítésében, hiszen a rohanós mindennapok nem igényelnek bonyolult sminkfogásokat és technikákat, leginkább mindenki arra törekszik, hogy minél gyorsabban minél szebb eredményt érjen el a különböző kencék segítségével. Egy ideig lehet követni a jól bevált lépéseket, ám bizonyos kor felett, amikor a smink érett bőrre kerül fel, figyelembe kell venni a halvány ráncok, a mélyebb barázdák és a petyhüdt bőr sajátosságait. Ehhez adunk most egy kis segítséget.

hirdetés

Egy csodás makeup elkészítéséhez nem kell túlzottan nagy gyakorlat, szerencsére manapság rengeteg videó található az interneten, ahol a profik lépésről lépésre mutatják meg, hogyan kell alkalmazni a népszerű kozmetikai termékeket. A legtöbb nő éveken át kísérletezik a különböző kencékkel. Idővel szinte mindenkinél kialakul a jól megszokott rutin és eszköztár, a rohanós hétköznapokon pedig szinte már reflexből jönnek a begyakorolt kézmozdulatok.

Ám kissé más a helyzet akkor, amikor a kozmetikumok érett bőrre kerülnek fel. A mélyebb barázdák és finom ráncok, a megereszkedett területek előbb-utóbb mindenkit rákényszerítenek arra, hogy változtasson a sminkelési technikáján. Ebben a videóban szakember mutatja meg, hogyan lehet természetes hatású, fiatalító makeupot készíteni anélkül, hogy maszkszerű, túlzó és mesterkélt lenne a végeredmény.

 

Erre érdemes figyelni, ha a smink érett bőrre kerül fel

Habár a jól megszokott praktikák és trükkök ideig-óráig valóban beválnak, s ezáltal a reggeli smink jóformán pillanatok alatt feldobható, az öregedés jelei előbb-utóbb mindenkinél jelentkeznek. Az, hogy ki mikor fedezi fel a ráncokat, nagyban függ a genetikától, az életmódtól, valamint a tudatos arcápolás jelenlététől is. Ám eljön az a kor, amikor már a remek gének sem segítenek, s a bőrön bizony-bizony szabad szemmel is láthatóvá válik a megereszkedés.

Ilyenkor a szokásos sminklépések nem biztos, hogy pontosan azt az eredményt hozzák, mint korábban. Az alapozó beülhet a barázdák mélyére, a több réteg vakolat pedig maszkszerű, mesterkélt hatást eredményezhet. A szemhéjak éppúgy petyhüdtté válnak, ennek következtében az a tusvonal, ami korábban nyitott, ragyogó tekintetet kölcsönzött, már korántsem mutathat olyan jól.

Vannak olyan apróságok, amiken nem árt egy kicsit változtatni az idő múlásával, hogy a makeup természetes és üde kisugárzást kölcsönözzön.

A primer nélkülözhetetlen

A bőrtónus-kiegyenlítő primer elengedhetetlen érett bőr esetén. Az idő múlásával sokak számára okoznak bosszúságot a fránya pigmentfoltok és egyéb elszíneződések. Az sem gond, ha olyan bázistermék kerül fel a hámrétegre, amely feltölti a barázdákat, ezzel megakadályozva, hogy az alapozó csúnyán beüljön a mélyedésekbe.

 

Óvatosan az alapozóval!

Semmiképp nem érdemes több réteg alapozót felvinni, még a bőrhibák elfedésének érdekében sem. Inkább korrektor segítségével kell enyhíteni az egyes területeken felbukkanó elváltozásokat, ahogy a szem alatt húzódó sötét karikákat is. Ha túlzottan sok alapozó kerül fel az arcra, az eredmény rendkívül természetellenes lesz. Ettől inkább öregítő hatást kelt a smink, semmint fiatalítaná a megjelenést.

Egy kis pirosító nem árthat

Az orcát sem szabad kihagyni a sorból, mindenképpen kell némi színt felvinni a területre. A pirospozsgás arc fiatalos, friss és üde megjelenést kölcsönöz, ám nem szabad átesni a ló túloldalára. Ha megszalad az arcpír, melynek árnyalata nincs összhangban a bőr tónusával, az inkább beteges, lázas hatást kelt és durvává teszi a legfinomabb sminket is. Ha a porállagú színezők nem jönnek be, mert kiadják a bőr egyenetlenségét és fókuszba helyezik a ráncokat, érdemes krémes textúrával próbálkozni.

A szemkörnyék a legfontosabb

Jöhetnek a színek, azonban csak módjával! A kevesebb néha több, így a finom, nude tónusokkal ajánlott kísérletezni. A belső szemzughoz mindig halványabb, világosabb árnyalat kerüljön, ami kifelé haladva átmehet egy mélyebb barna verzióba. A szemöldököt ki kell emelni ahhoz, hogy a tekinteten legyen a fókusz, ceruza vagy zselés kefe segítségével ez pillanatok alatt kivitelezhető.

A szempillákról szintén nem szabad megfeledkezni, ahogy az ajkakat is kezelésbe kell venni. Legalább egy hidratáló ajakápolóra szükség van a nőies összkép eléréséhez, de egy visszafogott árnyalatú rúzzsal vagy szájfénnyel sem lehet mellényúlni.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés