A természetes hatású, natúr smink egyre inkább utat talál magának a szépségdivatban, hiszen nem minden nő szereti, ha szemet szúróan megül az arcon az alapozó, és vannak, akik az élénk festéktónusoktól is ódzkodnak.

hirdetés

A natúr smink roppant diszkrét, ám azon túl, hogy szinte észrevétlenül egységesíti a bőrszínt és korrigálja az apró hibákat, más előnye is akad, hiszen sokkal szabadabban hagyja lélegezni a pórusokat, mivel kevesebb festékrétegből áll. Az arcra gyakran nem is kerül alapozó, csak színezett arckrém, kevéske korrektor, esetleg színtelen fixáló púder.

A természetességet szem előtt tartó sminkelés azoknak is ideális, akik egész nap úton vannak, vagy dolgoznak, és nem praktikus számukra a könnyen elkenődő, hangsúlyos arcsmink, amit a nap folyamán többször igazgatni kell. Vannak, akik egész egyszerűen elfelejtik, ha ki van festve a szemöldökük, és folyton odakapnak, elmaszatolják, ezért inkább natúr színekkel szeretik kiemelni arcuk előnyeit.

Natúr smink világos bőrtípusoknak

A világos, száraz, vagy normál típusú arcbőrön szinte minden szín látványos, ezért a bőrárnyalathoz legközelebb eső tónusokból érdemes összeválogatni a sminkkellékeket. A legjobb, ha krémes állagú korrektort használsz, amit jól bele lehet ütögetni a bőrbe, így maximálisan észrevétlen marad. Ráadásul könnyen keverhető, hiszen gyakran két árnyalat elegyéből kaphatod meg a számodra legmegfelelőbbet.

Előtte nem árt alaposan hidratálni a bőrt, ha szükséges, az elhalt hámsejteket is radírozd le, hogy a smink ne üljön meg az egyenetlen bőrdarabkákon. Leheletfinom rétegekkel dolgozz, előbb mindig a kezedre kend fel a festéket, és onnan vidd fel az arcodra a megfelelő ecsettel, nehogy túl erős legyen.

 

Természetesebb hatást eredményez, ha géles állagú festékkel dúsítod a szemöldöködet, vékony élű ecsettel, szinte szálanként. A befésült fazont színtelen szemöldökformázó géllel és kefével rögzítheted. Sokkal hangsúlyosabb lesz a szemöldök íve, ha az alsó vonalára világos korrektort viszel fel vékonyan, ecsettel.

A színkeverésre és fixálásra egyaránt alkalmas színezett, folyékony korrektorok észrevétlenül egységesítik a bőr felszínét azáltal, hogy optikailag elfedik az elszíneződéseket. Fontos megjegyezni, hogy nem a vastag festékréteg nyújt fedést, hanem a trükkös színkombináció. A vlogger halványlila árnyalatot használ az arc sötétebb, sárgásabb részeinek világosítására. Árnyékoláshoz szintúgy folyékony állagú terméket használ.

Bár a bronzosító nagyon elüt a bőrszínétől, olyan finoman eldolgozható, hogy egészen beleolvad. A bronzosító gyöngyök pedig természetes ragyogást adnak a bőrnek. Az ajkainak csak a kontúrját hangsúlyozza a sminkes vlogger, nude, krémes ceruzával, majd egy kis szájfénnyel teszi optikailag teltebbé. A szempillákat nem muszáj spirálozni, elég csak szempilla-göndörítőt használni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: