A téli időszak legmerészebb és legütősebb hajszíne a meggyvörös lesz, azonban a festett haj ápolása még nagyobb odafigyelést igényel. Ha vigyázol rá, sokkal tovább ragyogó marad a szín.

hirdetés

Minden szezonnak megvannak a legdivatosabb hajszínei, a téli időszak pedig úgy tűnik, hogy eléggé bevadult. A tüzes vörös árnyalatok már az elmúlt években is előretörtek a népszerűségi listán, a bronzos, rezes és barackos tónusok mellett most azonban egy sokkal merészebb változat tűnik ki a palettáról.

A dögös meggyvörössel nem lehet hibázni év végén, noha nem kis elhatározás kell ahhoz, hogy valaki bevállalja ezt a finoman szólva is feltűnő színt. Ha a festett árnyalat passzol a bőtónushoz és a szem színéhez, valamint harmonizál a személyiséggel, kifejezetten fel tudja turbózni a megjelenést.

Noha tényleg roppant feltűnő és kirívó, nem feltétlenül kell tőle megijedni. A meggyvörös lehet elegáns és nőies, miközben a vonzerőt is a maximumra pörgeti. Egy dolog azonban biztos, sokkal több törődést igényel, mint a természetes hajszínek. Ahhoz, hogy ne váljon két-három hajmosás után kopottá és fakóvá, nem árt néhány trükköt bevetni a hajápolás során.

Természetesen az, hogy egy mesterséges árnyalat meddig marad ragyogó és telt, nem csupán az utóápoláson múlik. Az eredmény tartóssága nagyban függ attól is, hogy milyen típusú hajfestékkel történik a tincsek színezése. Az azonban egyértelműen kijelenthető, hogy a vörös egy kényes tónus, hiszen a nagyobb pigmentekből adódóan nehezebben tapad meg a szálakon, ezáltal hamarabb fakóvá válik.

Festett haj ápolása

Aki már festette vörösre a haját, pontosan tudja, hogy a választott színt még a sokadik hajmosás után is szó szerint ontják magukból a tincsek, az öblítés során az tapasztalható, hogy vörös víz zúdul le a fejről. Éppen ezért célszerű a minimumra redukálni a hajmosást annak érdekében, hogy tartós maradjon az árnyalat. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen hajfestéket használ az ember lánya, ám a most divatos meggyvörös esetében is igaz, hogy a sűrű, túlzottan gyakori mosás hamar a festék fakulásához vezet.

Egy másik fontos tanács szintén a hajmosáshoz kapcsolódik. Nem érdemes forró vízzel gyötörni a tincseket, célszerű inkább langyos vagy hideg vízzel átöblíteni a frizurát. Ennek köszönhetően a festett haj sokkal tovább megőrzi teltségét, intenzitását és ragyogását.

Az sem mindegy, hogy milyen sampont, balzsamot és hajápoló szereket alkalmaz az ember, ha hosszan tartó eredményt szeretne. Mindenféle hajápolási termékből lehet már olyan verziót beszerezni, amelyeket festett hajra ajánlanak. Az efféle termékek úgy vannak összeállítva, hogy a frizura ápolása mellett a mesterségesen kreált hajszín megőrzését is elősegítsék.

Hajfestés után nagyon fontos, hogy a tincsek megkapják a kellő mértékű vitaminpótlást, valamint a hidratálásra is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A rendszeres festés bizony csúnyán ki tudja szárítani a hajat, alaposan tönkre tudja tenni a szálakat, ezért a frizura táplálására fokozottan fókuszálni kell. A ragyogó, telt eredmény nem csupán azon múlik, hogy a festék mikor kezd el kikopni. Az egészséges, ápolt összkép szintén hozzájárul ahhoz, hogy a hajtömeg valósággal vibráljon a dögös árnyalatnak köszönhetően.

Éppen ezért a hidratáló pakolások, kondicionálók, balzsamok és hajolajok semmiképp nem maradhatnak ki a rutinból. Mindenképpen használj hővédőt és óvd a nap erejétől is a festett frizurádat, így garantáltan hosszabb ideig megőrzi majd a ragyogását.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés