A mindennapi nőies szettekhez is tökéletesen passzolhat egy szolidan elegáns frizura, ami cseppet sem modoros, hanem egyszerű és abszolút természetes. A gyöngyök most nagyon divatosak, fülbevalókon, hajdíszeken, öveken, táskákon és kardigánokon is felbukkannak idén, hiszen friss üdeséget csempésznek a tavaszi megjelenésbe.

A legtöbb elegáns frizura nem arról híres, hogy villámgyorsan, semmi perc alatt elkészül, pedig olykor nagyon kevés kell ahhoz, hogy tökéletes összhangot teremtsen a hajstílus. Mivel a tavaszi szezon slágerei a gyöngyök, kézenfekvő ötlet valamilyen módon a hajba applikálni.

 

Ha nincs gyöngyös hajráfod vagy csatod, de akad nálad elfekvőben egy gyöngysor, egyszerű megoldásként az utóbbi is szóba jöhet. A fehér és ekrü árnyalatú gyöngyök ugyan nem fénylenek feltűnően, mégis ragyogónak, frissnek mutatják a bőrt, ha az arc közelébe kerülnek.

Ez a díszítés bármilyen hajszínhez és frizurához jól passzol, akár egyenes, akár göndör a hajad. A lágy szőke tincseknek kiemeli selymességét, míg a sötétebb hajtónusokkal csodás kontrasztot teremt. A vörös lobonc szinte sziporkázik tőle a napfényben, csakúgy, mint a gesztenye- vagy mézbarna.

Elegáns frizura pofonegyszerűen: csodásan feldobják a gyöngyök

Akár félhosszú, akár hosszú a frizurád, könnyedén megbolondíthatod ezzel a trükkel. A gyöngysor közepe táján szúrj át egy hullámcsatot – szőke hajhoz lehetőleg aranyszínűt válassz –, azután válaszd el a hajad nem egészen középen, hanem kicsit oldalt.

Így az egyik oldalon nagyobb lesz a hajtömeg. Az elülső tincsek tövénél rögzítsd a gyöngysort a csattal, majd a nyakláncot összefogva, csavard fel rá a homlokodat keretező fürtöket. Nem kell szorosan rátekerni a gyöngyökre, csak lazán, szellősen csavarodjanak rá a hajszálak. Egyenként vedd fel a tincseket, úgy haladj, mintha koszorúfonatot készítenél. Végül oldalt csattal rögzítsd a díszítést.

Ha nincs időt kontyot készíteni, vagy besütni a hajad, ezzel a módszerrel sokkal elegánsabbá teheted a frizurádat, persze cifrázhatod is, ha marad pár perced. Hátul összefoghatod a tincseket, vagy egy csinos kis tarkókontyba rendezheted őket.

Letisztult, kifinomultan nőies hétköznapi szettekhez is jól passzol ez a hajstílus, de elegáns, alkalmi ruhával párosítva sem okoz csalódást.

A gyöngyházfény lágyságát a sminkedbe éppúgy belecsempészheted, sőt felerősítheted azzal, ha puha, világos kötött anyagokkal vagy selyemfényű blúzzal, ruhával variálod. Már csak egy üde szájfény kell az ajkaidra, és tökéletes lesz a finom, tavaszi megjelenésed.

Plusz egy tipp az igazán nőies megjelenéshez

Ha tetézni szeretnéd a sikkes eleganciát, a gyöngyökkel díszített frizurádhoz igazíthatod a kiegészítőket: egy gyöngyös nyaklánc már túlzás lenne, de például visszaköszönhet a gyűrűdön vagy a fülbevalódon, esetleg a karkötődön ez a motívum.

Az aranyszínű ékszereken még kifinomultabb hatást keltenek a visszafogott gyöngyök, ám ha nem viselsz semmilyen csecsebecsét, a táskád apró részleteiben éppúgy felbukkanhat ez a szofisztikált díszítés.

Az egyensúlyra azonban nem árt ügyelni, elég csak egy-egy kisebb felületen megjelennie a gyöngyös elemeknek, ám a frizurába tűzött gyöngysor már önmagában is elegánsabbá varázsolja az összképet.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés