A színpompás díszítések és a romantikus stílusjegyek kerülnek a tavaszi ékszerdivat középpontjába. Bár közeledik a Valentin-nap, a kollekciók nem csak erre az alkalomra tartogatják a finom rózsarany árnyalatokat és a szívmotívumokat. A pillangók is beröppennek a kínálatba, de a letisztultan elegáns, klasszikus formatervezésre is találhatsz csodaszép alternatívákat.

hirdetés

Csakúgy, mint a ruhák terén, az ékszerdivatban is meghatározó lesz idén a kreatív mixelés, felrúgva a korábbi szabályokat. Most bátran kombinálhatod egymással a különböző fémtónusokat: a rózsaarannyal futtatott csecsebecsék helyet kaphatnak az ezüstös, a fehér, és az aranyszínek mellett.

A letisztult elegancia és a részletgazdag kidolgozás egyaránt megjelenik a tavaszi kínálatban, melynek minden elemét átszövi a romantika: a lágy pasztellszínek, a szemet gyönyörködtető pillangós és szívecskés charmok, az apró virágocskák, a gyöngyök, a strasszok, és a színes kristályok teszik játékosan nőiessé a csillogó kiegészítőket.

Tavaszi ékszerdivat a romantika jegyében

Idén a karperecek és a fülbevalók esetében sem lehet túlzásba esni a csillogó, színes fityegőkkel: jöhetnek a charmok, egymásba kapaszkodó, lelógó strasszok és motívumok. A bizsu divatékszereknél a strasszkövek főként a nyolcvanas évek stílusában jelennek meg, úgyhogy bátran tobzódhatnak a színek! A klasszikus vonalon a Coco Chanel eleganciáját megidéző gyöngyök kerülnek előtérbe, ami a bizsuknál úgyszintén megfigyelhető, persze nem igazgyöngyökkel, hanem utánzatokkal.

A tematikus ékszerek korszakát éljük, melyeket mesehősök, sikerfilmek, vagy épp festőművészek alkotásai inspiráltak. Ám ugyanúgy a tavasz motívumai is felbukkannak pillangószárnyakkal, szitakötőkkel, virágokkal, szív alakzatokkal.

Mickey és Minnie egér például a kiegészítők terén is menőnek számít idén: a Pandora kollekciójában és a fast fashion márkák divatkínálatában egyaránt megtalálhatóak. Ha lekerül a sapka, végre eljön a csüngő fülbevalók ideje, melyek csodás színárnyalatokkal dobhatják fel az öltözéket. Színblokkos szetteknél érdemes kalkulálni velük, hiszen igazán nőies és harmonikus összhangot teremthet, ha a fülbevaló, vagy a karkötő tónusai a visszaköszönnek a táskán, a cipőn, vagy a ruházaton.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés