Coco Chanel vesszőparipája volt, hogy egy elegáns hölgy nem létezhet gyöngy nélkül. Ha látná, hogy egykori gyöngymániájából mekkora divathullámot korbácsolt a Chanel, valószínűleg elfogná a gyönyörűség.

Kétségkívül a Chanel indította útjára az új trendet, melynek főszereplője a gyöngy, méghozzá minden mennyiségben. Ennek az irányzatnak könnyen megfogható a lényege, hiszen nem kell hozzá más, csak gyöngy hátán gyöngy, amivel idén lehetetlen túlzásba esni.

A gyöngykavalkád a kiegészítők terén a legszembetűnőbb, de felsőruházatokon, farmernadrágokon, bakancsokon is felbukkan ez a bájos díszítőelem. Sőt, már nem csak a menyasszonyok kiváltsága a frizurába épített gyöngyös hajdísz, simán egy nőies utcai öltözékhez is elsüthető.

Amerre a szem ellát, tengernyi gyöngy!

A kötött pulóver mintájára készült gyöngyös felső már egy kicsit a túlkapás határán táncol, de a gyöngydivat sokkal finomabb, szofisztikáltabb stílusban is követhető.

A frizurába rejtett gyöngyök jól passzolnak az elegáns, vagy esküvői ruhákhoz, a gyöngyfüzéres hajfonat azonban a nőies casual szettekkel éppúgy jól harmonizál.

Amennyiben nem vagy nyakláncos típus, a gallérodat, a fülbevalódat, vagy a hajcsatodat, fejpántodat is díszítheti gyöngy.

Nem muszáj fehérnek lennie, és az sem számít, ha műanyag vagy üveg utánzatokkal csinosítod ki magad, hiszen az igazgyöngyök meglehetősen drága kiegészítőnek bizonyulnak.

Az partiruhák terén úgyszintén felbukkannak a gyöngyök, még attól sem kell hátrahőkölni, ha egyik-másik kreáció teljes felületét gyöngytakaró borítja.

A gyöngyös táskák, retikülök szintén népszerűek idén, melyek közül a színes, mintás darabokra is nagy az igény.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés