A copf roppant népszerű hajviselet, ám a dús hatást nem mindig könnyű elérni vele. A haj sokszor laposnak, kevésnek tűnhet összefogva, ezért nem árt bevetni pár praktikát. Ez az otthon bevethető trükk kevés gyakorlással megtanulható.

hirdetés

A nyári melegben kifejezetten praktikus az összefogott hajviselet, félhosszú és hosszú tincsekből sokféle frizura elkészíthető otthon. A copf az egyik nagy kedvenc, pláne, ha hozza a dús hatást, hiszen pillanatok alatt összedobható, a fejtető és a tarkó magasságába biggyesztve egyaránt jól mutat. Klasszikus, mindenhez passzoló ez a hajviselet, ráadásul cifrázni is lehet, de sajnos gyakran kevésnek, laposnak mutatja a hajtömeget.

Ez a hajviselet nem igényel nagy tudást, de pont ezért nem is túl látványos, ha csak úgy felgumizod a tincseket. A vékony szálú vagy kevés hajjal rendelkező hölgyek számára pedig kifejezetten hátrányt jelent ez a fazon, de van egy jó megoldás, hogyan érheted el egyszerűen a dús hatást.

Ezzel a praktikával dús lesz a copf: így viseld nyáron

A dús hatású copf copf elkészítéséhez nem kell bonyolult rafinériákat betanulnod, de a tökéletes eredményhez kell némi gyakorlás. Elsőként fésüld át a hajad, majd oszd el három részre. A trükk, hogy több kisebb copfot kell készíteni, melyek így sokkal dúsabb, tömöttebb hatást keltenek.

 

A művelethez hajgumira, fésűre lesz szükség. A felső résszel egy darabig nem kell foglalkozni, elsőként a leengedett szekciót válaszd ketté, azután jöhet egy copf. Miután ezzel elkészültél, az alsó tincseket szintén gumizd össze, majd a videón látható módon bújtasd át őket a felettük lévő copfon.

Ha elkészültél, elkezdheted a felső rész megformálását. A dúsabb hatást egy laza tupírral még tovább fokozhatod, ehhez egy kisebb fésűre lesz szükség. Következő lépésként a feltupírozott részt fogd hozzá egy erős hajgumival a felső copfhoz, és már el is készültél.

Nem muszáj túl szorosnak lennie, ha mégis feszes a hajviselet, akkor pár tincset nyugodtan kihúzhatsz. Idén divatosnak számítanak a szélfútta hatású frizurák, így nem muszáj teljesen simára, egyenesre vasalni a hajat. Az arc mellett futó tincsek közül is szabadon hagyhatsz párat, így igazán nyárias, tengerparti lesz a hangulat. A mutatós frizurát különféle hajkiegészítőkkel dobhatod fel, a csatok, masnik, szalagok, virágok idén hatalmas népszerűségnek örvendenek.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés