A zsúfolt, pörgős hétköznapok során nem mindig jut idő arra, hogy mindig frissen mosott legyen a frizura. A kiengedett tincsek azonban látványosan felfedik a már zsírosodó töveket. Ilyenkor mindenképp érdemes apró trükkökhöz folyamodni, vagy olyan stílust választani, ami garantáltan elfedi a jeleket. Egy egyszerű konty pillanatok alatt elkészül, egy kis gyakorlással bárki meg tudja csinálni, ráadásul még elegánssá és nőiessé is varázsolja a megjelenést.

hirdetés

A hajmosás elnapolására számos technika létezik, ám előfordul, hogy másnap elegánsan kell megjelenni a munkahelyen, netán olyan találkozóra kell menni, ahol sokat számít a megjelenés.

A hajmosásra nem mindig van idő, így sokan a szárazsampont hívják segítségül. Hosszú távon azonban nem ajánlott csak erre az opcióra támaszkodni, hiszen több kárt okozhat, mint hasznot. Elképesztően szárítja a fejbőrt, ami viszkető érzést okoz, majd korpához vezet. Bármilyen megoldás, ami előidézheti fejbőr kiszáradását, nem a legjobb opció, hiszen válaszreakcióként még hamarabb zsírosodnak majd a tövek.

A zsíros hajtövek elfedésére, leplezésére érdemes néhány gyorsan elkészíthető, egyszerű frizurát begyakorolni, lehetőleg olyan, nem túl szoros verziót, ami nem tesz kárt a fejbőr, valamint a tincsek egészségében, de kellően eltakarja a már mosásért kiáltó olajos töveket. Ez a három konty irtó könnyedén összedobható, egy kis rutinnal mindössze pár perc alatt tökéletes eredménnyel szolgál.

 

A laza konty elkészítése nagyon egyszerű, csupán egy kis gyakorlás kell hozzá

Régebben a feszes kontyok számítottak igazán trendinek, egy elegáns megjelenéshez olyan frizura passzolt, aminek minden szála tökéletesen rendezett. Manapság ez a szokás már egyre inkább elhalványulni látszik, a kissé bozontos, lazább verziók vezetik a népszerűségi listát. Ez azért is szerencsés, mert a tűpontosan összefogott kontyokat sokkal nehezebb volt otthon elkészíteni.

Teljesen mindegy, hogy milyen az outfit, egy csinos kis konty mindenhez tökéletesen passzol. Elegáns, kifinomult megjelenés mellett hozza a kellő mértékű játékosságot, míg egy lazább szereléssel könnyed nőiességet sugároz. Az már csak hab a tortán, hogy még a zsírosodó töveket is eltakarja.

 

A legtöbb laza konty könnyedén elkészíthető otthon, mindössze pár percet vesz igénybe és csupán egyetlen hajgumi szükséges hozzá. Ezt néha érdemes kiegészíteni egy-két hullámcsattal. Míg korábban csak a profi fodrászok készítettek különleges frizurákat a szalonokban, mára világossá vált, hogy pár mozdulattal bárki összedobhat egy csinos, szemrevaló eredményt. Noha nem lesz olyan, mintha a szépségszalonból lépett volna ki az illető, a bozontos kontyok éppen ettől zseniálisak, hogy még így is remekül mutatnak.

Ahhoz, hogy valóban ne okozzon problémát az elkészítésük, nem árt előre begyakorolni őket a hétvégéken, szabadidőben. A könnyű mozdulatokra hamar rááll a kéz, így a zsúfolt napokon nem kell sokat időzni a tükör előtt reggelente, pár pillanat alatt el is készül az aznapi frizura. Két tükör remek segítség lehet a gyakorlási folyamat során. Az még inkább hozzájárul a megfelelő kézmozdulatok rögzítéséhez, ha videó készül a házi fodrászkodásról. Így hamar fény derül rá, ha esetleg valahol hiba csúszik a gépezetbe, az eredmény pedig előbb-utóbb garantáltan olyan lesz, mint ami a videóban látható.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés