Rövid körömre is készülhet gyönyörű manikűr, noha a lehetőségek tárháza valamivel szűkebb, mint hosszú, nyúlánk köröm esetén. Ez a négy verzió garantáltan telitalálat, ha a kényelmes, rövid körömhossz híve vagy!

hirdetés

Nem mindenki szeretne hosszú körmöket növeszteni, ugyanis egy bizonyos hosszúság felett már a házimunkában, a munkában vagy épp a gépelésben is akadályt jelenthet a látványos manikűr. Ennek ellenére azoknak sem kell lemondani a szép körömfestésről, akik rövidebb hosszúságnál maradnának. A látványos minták leginkább hosszú körmökön mutatnak jól, ám van néhány olyan verzió, amelyet simán elbír a rövid körömméret is. Mutatjuk, melyek most a legdivatosabbak.

Sikkes, nőies manikűr rövid körömre

Egyszínű manikűr

Egyáltalán nem unalmas és hihetetlenül nőies lesz az összkép, ha egyetlen szín kerül fel a körmökre. Mivel a paletta rendkívül széles, s gyakorlatilag minden tónusból van ezerféle árnyalat, nem lehet ráunni a letisztult manikűrre. Érdemes mindig a szezonhoz igazítani a választást, persze az sem rossz, ha a ruhatárban lapuló sikkes darabokat veszi alapul az ember lánya. Ilyenkor a legapróbb részletekig passzolhat a megjelenés.

Rövid körmök ide vagy oda, nem csak a natúr, púderszínek közül lehet válogatni. Az élénkebb tónusokat is simán elbírja a rövid körömhossz, csupán arra kell figyelni, hogy a sötét színeket nem érdemes egészen a köröm széléig kikenni, így a manikűr optikailag nyújtja majd az ujjakat, nem pedig összenyomja azokat.

Absztrakt minta

Az absztrakt minták hihetetlenül divatosak az elmúlt időszakban, ráadásul rövid körmökön is elképesztően jól mutatnak. Teljesen mindegy, hogy minimalista vagy éppen feltűnő, élénk árnyalatokat keverő változatra esik a választás, a manikűr mindenképpen stílusos és nőies hatást kelt majd.

Csillogás

A csillogás mindig belefér, finoman adagolva nappali viseletnek sem kirívó. Rövid körmök esetén éppúgy be lehet vetni a ragyogó flitterek és a csillámpor erejét, még a legunalmasabb színeket is különlegessé tudja varázsolni ez az aprócska részlet. Akár a teljes festést illetően is trükközhetsz a csillámos lakkal, egy íves vonal optikailag még hosszabbnak is láttatja a körmöket.

Apró motívumok

Habár a legtöbb minta hosszú körmökön érvényesül csak igazán, vannak olyan motívumok, amelyek rövid manikűr esetén is abszolút bevethetők. Az egyszerűbb virágok és a cseresznye például hatalmas kedvenc a szezonban. Ilyen mini méretben azért tényleg igényel némi kézügyességet, hogy a felrajzolt forma ne egy hatalmas paca legyen, éppen ezért sokan szimpla körömmatricával oldják meg, hogy különlegesebb legyen az eredmény.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés