A legtöbb nő figyel a részletekre, a tökéletes megjelenéshez pedig az ápolt, szép körmök is hozzátartoznak. Sokan otthon lakkozzák a körmüket, ám a szimpla körömlakkok nem bizonyulnak kellően tartósnak, így sok macera van velük. Nem beszélve arról, hogy még az acetonmentes lemosókkal is nehéz letörölni a vastagabb rétegezésű festést, ráadásul a kézbőrnek sem tesz jót a körömlakklemosós beavatkozás. Akik körmöshöz járnak, általában ugyanazt a technikát kérik a szakembertől, ám a manikűrtípusok, amikkel élni lehet, igencsak különböznek egymástól. Nem mindegy, hogy géllakkot, zselés körmöket vagy porcelánt kérsz a szépségszalonban.

hirdetés

 

A köröm megerősítője a zselés technika

A zselé egy kifejezetten rugalmas építőanyag, mézállagának köszönhetően nagyon könnyedén eldolgozható. Azok, akik szabálytalan körmökkel rendelkeznek, imádják ezt az alapanyagot, hiszen nagyon egyenletes és szép összképet eredményez a zselés manikűr. Mivel UV-fényre köt, ezért hosszú ideig formázható, emiatt a kezdő körmösök is szeretik és jól bánnak vele.

 

Ha hosszabb körmöket szeretnél, kifejezetten jó választás lehet a zselés köröm. A manikűrtípusok között a zselé a legalkalmasabb a körmök meghosszabbítására úgy, hogy az tartós és kellőképpen ellenálló legyen. Rugalmasságának köszönhetően kevésbé sérülékeny, így a nagyobb igénybevételt is jól tűri.

 

Sűrűsége miatt minták elkészítésére is alkalmas. Egy francia manikűr esetén például gyönyörű vonalakat lehet vele kialakítani a köröm végén, így roppant esztétikus lesz az eredmény.

A zselés manikűr szinte mindenki számára alkalmas lehet, minden körömtípushoz tökéletesen passzol. Tartós és egyenletes összképet eredményez.

 

A manikűrtípusok csúcstrendje: a természetes hatású géllakk

Azon nők számára, akik a természetes hatás hívei és egy szimpla körömlakkra hajazó, esztétikus bevonatot szeretnének a körmeikre, a géllak lesz a megfelelő választás. A mai fejlett technológiának köszönhetően a zselés körömépítők mellett már a géllakkok is ellátják a körömerősítő feladatot is. Így, akinek gyengébb, töredezőbb körme van, bátran választhat a két lehetőség közül.

 

A géllakk vékonyabb rétegben fedi a körmöket, mint a zselé. Ennek köszönhetően a hatás sokkal természetesebb, letisztultabb lehet. Megfelelő előkészítés mellett kifejezetten tartós technikának bizonyul, így garantáltan tovább bírja, mint egy otthon felkent, szimpla körömlakk.

 

Ez a legnépszerűbb technika, ezt kérik a legtöbben a körmös szalonokban, ami annak is köszönhető, hogy sokkal hamarabb elkészül, mint bármely más eljárással kidolgozott manikűr. Azok számára szintén szuper választás, akik otthon próbálkoznak a körmösszakma művészetével. Leoldható változat úgyszintén beszerezhető belőle, így a reszeléssel sem kell bajlódni akkor, amikor valaki új színt szeretne felvinni ápolt körmeire. Ebből adódóan a túlreszelés kockázatától sem kell tartani. Azonban azok számára, akik hosszú körmöket szeretnének, nem lesz megfelelő választás, hiszen hosszabbításra nem alkalmas.

 

A hosszabb körmök zseniálisan kivitelezhetők porcelánnal

A porcelánmanikűr egy régebbi technológia, a zselé váltotta fel a mindennapi használatát. Vannak, akik továbbra is ezt az opciót választják a körmösnél, ám manapság egyre ritkább, hogy valaki emellett döntsön.

Azoknak lehet különösen jó választás, akik imádják az elképesztően hosszú körmöket, hiszen azok kialakítására pontosan megfelelő alapanyag a porcelán. Azonban fontos tényező, hogy milyen az eredeti, természetes köröm típusa. Azok számára, akiknek könnyen töredező, elvékonyodó és sérülékeny a körme, egyáltalán nem ajánlott a porcelánmanikűr választása.

 

Nagy előnye, hogy lenövés után könnyen tölthető, így nem kell az egész felvitt anyagot eltávolítani akkor, ha már esztétikailag zavaróvá válik a hézag. Ezenkívül létezik belőle olyan verzió is, ami a levegőn köt meg, így nem szükséges hozzá UV-lámpát használni. Amekkora előny lehet ez, ugyanakkora hátrány, hiszen amiatt, hogy a levegőn megköt, sokkal kevesebb ideje van a szakembernek a tökéletes forma kialakítására. Azonban egészen különleges körmök készülhetnek vele.

 

A zseléhez képest egy merevebb anyagról van szó, így némileg sérülékenyebb, mint a más technikával elkészített manikűrök. Rugalmatlanságából adódóan sokkal inkább vigyázni kell rá. Másik problémás tulajdonsága, hogy sokan allergiásak az összetevőire, illetve nem bírják a vele járó kellemetlen szagokat sem. Aki ezekre érzékeny, semmiképp ne kérjen porcelánkörmöket a szépségszalonban.

 

Sok minden múlik rajtad is, nem csak a manikűrtípusok a fontosak

A manikűr tartóssága nagyban függ a felvitt anyagtól, illetve attól is, hogy mennyire passzol az alkalmazott technika az adott körömhöz. A műkörmösök szakértelme nélkülözhetetlen a hosszan tartó eredmény eléréséhez, hiszen megfelelő előkészületek és aládolgozás nélkül hamar elválik a felvitt anyag a természetes körömtől. Ez nem csupán esztétikai problémát okoz, kifejezetten veszélyes is. A lepattant területek vagy beszakadt részek könnyedén beleakadhatnak bármibe, aminek akár fájdalmas sérülés lehet a következménye.

Az életvitel, életstílus szintén egy jelentősen befolyásoló tényező. A gyakori takarítás, súrolás, vagy az olyan típusú munkavégzés, amely nagymértékben igénybe veszi a kezeket és ezzel együtt a körmök állapotát, hamar ronthat az esztétikán. A tartós eredmény érdekében óvni kell a gyönyörűen elkészített körmöket, a lehető legkisebb fizikai behatással kell találkozniuk ahhoz, hogy valóban hetekig élvezhető legyen az ízléses összkép. Célszerű vastag gumikesztyűt húzni még egy szimpla cipősúroláshoz is, máskülönben kidobott pénz lesz a szép manikűrre költött összeg.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés