A kilencvenes években fogas hajcsipeszként, harapós vagy marokcsatként, és még sokféle néven emlegetett hajcsat pár éve tért vissza a kifutókra, és azóta is óriási népszerűségnek örvend. A korábban kislányosnak titulált kiegészítő ma már sok nő kelléktárában megtalálható, hiszen pillanatok alatt összedobható vele egy mutatós, de egyszerű frizura. Idén a hajcsatok színes, gyöngyös verziói mellett ez a retró divatelem úgyszintén felbukkan a palettán.

hirdetés

Nagyjából két éve bukkantak fel a kifutókon a gyöngyökkel vagy más díszítésekkel feldobott hajcsatok. A divatházak azonnal rákaptak az ékes darabokra, így szinte mindegyik luxusmárka elkészítette a saját verzióját a kislányok kedvenc kiegészítőjéből. A nők imádták az újragondolt hajékszereket, amelyeknek már az életkor sem szabhatott határt.

Idén a retró trendek újramelegítik a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb kiegészítőjét: a harapós hajcsatot. A praktikus eszköz a sietős reggeleken könnyítette meg legjobban a frizurakészítést, hiszen egyetlen csavarással máris elkészült a mutatós hajviselet. A hosszú hajjal rendelkező hölgyek egyik legjobb barátja volt, mert megakadályozta, hogy a rakoncátlan tincsek zavaróvá váljanak.

Idén ez a retró hajcsat okozza a legnagyobb feltűnést

A fogas hajcsat népszerűsége az egyszerűségében rejlik, hiszen könnyedén kontyot varázsolhatunk vele, és még a rövidebb tincsek sem jelentenek számára akadályt. Az arcot keretező, lágyan leomló fürtök igazán lazává teszik az összhatást.

Ebben az esetben a nőies frizurához nem szükségesek bonyolult, művészi mozdulatok. Akkor is bevetheted ezt a szépségtrükköt, ha épp kapkodnod kell a készülődéssel, de a home office idején éppúgy megkönnyíti a frizurakészítést ez a mutatós kis kiegészítő. A kívánt hatás nem marad el, hiszen igazán retró, ám mégis friss hatású lesz a megjelenés. Kedved szerint kísérletezhetsz vele, akár a klasszikus copfot is felturbózhatod.

 

A félig feltűzött frizurákat úgyszintén nagyszerűen kiegészítheti a fogas hajcsat, hiszen a divatkiegészítő izgalmat csempész a megszokott hajviseletbe. Még nőiesebbé teheted az összhatást, ha egyszerűen behullámosítod a tincseket.

Akár teljesen fel is foghatod a csattal a frizurád, ezt főleg rövidebb hajú hölgyeknek ajánljuk, hiszen a dús, hosszú haj megnehezítheti a formázást.

A hajcsatmániának köszönhetően számos fazon, illetve szín közül válogathatsz az üzletekben, amelyek a divatos részleteknek köszönhetően felpezsdítik a megjelenést. Ennek a retró kiegészítőnek az a legnagyobb előnye, hogy nagyszerűen passzol a szezon fő irányvonalaihoz, így sok szerelésben elsütheted.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images.  

Kép a cikkben: Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés