A másnapos haj alkalmanként feladja a leckét, hiszen míg a frissen mosott loboncot könnyű formázni, addig a zsírosabb hajtöveket nem annyira egyszerű eltüntetni. Szerencsénkre van pár praktikus frizura, ami akkor is elkészíthető, ha a nagy rohanásban nem volt időd hajat mosni. Ezek a viseletek pillanatok alatt feldobják a megjelenést, és egész nap tartanak!

hirdetés

A frissen mosott haj mindig puha és selymes, ám hajtípustól függően pár nap alatt bezsírosodhat a hajtömeg, a frizura elveszítheti tartását, és lelapulhat. Ezt a bosszantó jelenséget sokan gyakori hajmosással szokták orvosolni, ami azonban beindítja a túlzott faggyútermelés ördögi körét.

A drogériák polcain is találhatunk különféle szárazsamponokat, amelyekkel kitolhatjuk a két hajmosás között eltelt időt. Ám ezeket a készítményeket érdemes csak pár alkalommal használni havonta, mivel rendkívül kiszárítják a fejbőrt, hosszabb távon pedig akár irritációt, vagy sebeket okozhatnak.

Ha nagyon nem bírod elviselni az összetapadt tincsek látványát, ügyes frizuratrükkel is elrejtheted a zsíros hajtöveket. A nőies viseletek pillanatok alatt elkészülnek, nem igényelnek sok bíbelődést és művészkedést, mégis tökéletesen leplezik majd, hogy elmaradt a hajmosás.

Szupernőies frizurák, amelyeknek a másnapos haj sem jelent gondot

Az első frizurához egyszerűen fésüld át a hajad, majd készíts egy laza copfot a fejtetőre. Nem muszáj túlságosan szorosnak lennie, és pár apróbb tincset nyugodtan kihúzhatsz az arc mellett, ettől csak még lazábbá válik a viselet. Ezután válaszd szét a videón látható módon, majd csavard meg. Keresztezd a szekciókat, majd egy kisebb hajgumi segítségével rögzítsd. Ha túlságosan lazának érzed a kontyot, akkor hullámcsattal teheted biztosabbá.

 

Másodízben oszd két részre hajad, majd készíts mindkét oldalon egy holland fonást. Bár a technika elsőre bonyolultnak tűnhet, egy kevés gyakorlással egyszerűen összedobható. Miután végeztél a fonatokkal, formázz csigákat a tarkón, és tűzd meg.

Az utolsó viselethez elsőként fogd össze laza copfba a hajad a fejtetőn, majd az arc melletti tincseket húzd ki kicsit. A videón látható módon csavard át a lófarkat a hajgumin, és keresztezd a tincseket. Ha kész, hajcsattal rögzítheted, és már indulhatsz is! A szélfútta hatású francia konty pillanatok alatt nőiessé varázsolja a megjelenést, és szépen elrejti a hajtöveket. Ez a frizura valódi jolly joker!

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés