A színes tusvonal legalább annyira dögös és vonzó lehet, mint egy vadító árnyalatú, élénk rúzs. Tulajdonképpen ugyanazok a szabályok vonatkoznak a szemhéj területére is, mint a szájra felkenhető kozmetikumokra. A mértéktartó, ízléses stílusban felvitt színes tus hihetetlenül nőies tud lenni, csak pár apróságra kell odafigyelni.

hirdetés

Könnyedén túlzásba lehet esni a színekkel, az élénk tónusok használata nem azt jelenti, hogy a szemhéjnak a szivárvány minden színét tartalmaznia kell. Az sem mindegy, hogy milyen árnyalat kerül a smink részeként a szemekre, akkor ütős igazán az eredmény, ha visszaköszön az öltözködésben is. Ha ízlésesen készül el a tusvonal, még a legegyszerűbb sminket is feldobja.

A színes tusvonal akkor igazán ütős és kifinomult, ha passzol a szemek színéhez

Akkor kelt különösen nőies, ízléses és kifinomult hatást a színes tusvonal, ha tökéletesen passzol a szemek színéhez. Kék szemekkel különösen jól harmonizál az ezüst vagy a sötétkék, míg zöld szemhez a rozsda vagy vörös árnyalatok illenek igazán. A szürkéskék szemeket remekül feldobják a sárga vonalak.

A kevesebb néha több

A színekkel nem szabad túlzásba esni, és nem kell túlzottan vastagra húzni a tusvonalat sem. A visszafogottság és mértéktartás kifejezetten fontos, ha élénk tusról van szó, hiszen egy hajszál választja el az ízléses és a hivalkodó sminket ebben az esetben.

A primer elengedhetetlen, ha színes tusvonal készül

A primer bármilyen smink elkészítéséhez nagyon hasznos, hiszen nem csak a kozmetikumok tartósságát növeli, az eredmény úgyszintén sokkal egységesebb lesz általa. A színes tusvonalak esetén különösen fontos, hogy a szemhéjakra előtte felkerüljön egy kis alapozó, hiszen ha ezek elkenődnek, borzalmas lehet az összkép.

Ha most próbálod ki először, a folyékony tusokat kerüld el

A szakemberek egyenletes, éles vonalakat tudnak festeni a folyékony változatokkal is, ám első próbálkozásnál óvatosan kell bánni ezekkel a verziókkal. Nagyon könnyű túl vastag és aránytalan tusvonalat készíteni velük, érdemes más típusok közül válogatni.

A szempillaspirál ne maradjon el

Szempillaspirál nélkül nagyon furcsa lesz az összhatás, a színes tusvonal erejét nagyon jól elveszik a hosszú, fekete és sűrű szempillák. Enélkül valóban túlzónak hathat az eredmény, így alapos spirálozás tanácsolt abban az esetben, ha valaki élénk tónusokkal dolgozik a szemhéjakon.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés