Az arcvonások nem teljesen szimmetrikusak, különösen a szemeknél mutatkozhat némi eltérés. Előfordul, hogy a petyhüdt szemhéjak íve eltérő, így az egyik szemrés zártabbnak mutatkozik. A rejtett, vagy egyenetlen mozgórész genetikai adottság is lehet, nem csak a bőr öregedése okozhatja. Ha így kerül fel a smink, az aszimmetrikus szemek szabályosabbnak tűnnek.

hirdetés

A szemhéj petyhüdtsége nem csak az idősebb korosztályt érinti, hiszen a puha, lötyögős bőrredők családi vonásként örökölhetőek. Az egyenetlen felület befolyásolja a szemek formáját is, így megeshet, hogy az egyik oldalon zártabb, a másikon pedig nyitottabb a tekintet.

Egyszerű, finom sminkkel optikailag szimmetrikusabbá teheted az összképet, ráadásul a művelet nem igényel bonyolult trükköket.

Trükkös és szép smink, amitől egyformának tűnnek az aszimmetrikus szemek

Először is figyeld meg alaposan a tükörben, hogy melyik szemed zártabb a megereszkedett bőr miatt. A lötyögős részt optikailag feljebb kell húzni, amit a szemöldök formázásával, illetve a megfelelő területek árnyékolásával-világosításával érhetsz el.

A sminkes saját magán mutatja meg a trükköket: neki a jobb szemhéja lóg le látványosabban, így az a célja, hogy ott tágabbra nyissa a szemrést. Először is, a szemöldökével trükközik. A bal oldalon a szemöldökszálak tövét követi a kihúzással, míg a jobb oldalon kicsit megemeli az ívet, ami optikailag felhúzza a szemforma vonalait.

Szinte észrevétlenül, milliméterekkel játszik, vagyis nem kell attól félni, hogy természetellenes és feltűnő lesz a korrekció. Majd az egész szemhéját lealapozza korrektorral mindkét oldalon, és porpúderrel fixálja. A világosító alapozástól a szemrések nyitottabbnak tűnnek, illetve nagyobb hangsúlyt kapnak a szemöldökívek.

 

Majd egy ultrafinom fahéjas árnyalattal árnyékolja a szemhéjakat ott, ahol kiegyenlítésre szorul a határozatlan ívű mozgórész. A lelógó jobb szemhéjnál három pontot jelöl ki, és úgy satírozza el az árnyalást, hogy a két szemforma szabályosabb és szimmetrikusabb legyen.

A világos szín az árnyékolás alá kerül fel, méghozzá mandulaformában elsatírozva. Kicsit túlhúzza a mélyítővonalon, ezáltal optikailag feljebb húzza a petyhüdt, lelógó területeket. Miután alaposan összedolgozza az árnyékolással, egy lapos ecsettel és fekete szemhéjpúderrel meghosszabbítja a külső szemzug felfelé irányuló vonalát.

Majd bézs szemceruzával húzza ki az alsó vízvonalak külső szélét, ezáltal trükkösen tágra nyitja a tekintetet. Végül jöhet a szempillaspirál, mely íveltebbé teszi a pillákat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés