A cassiapor évszázadok óta az indiai nők legnépszerűbb hajápolási fegyvere, hiszen remekül ráncba szedi a rakoncátlan tincseket, és az erőtlen, töredezésre hajlamos szálak szerkezetének egészsége is sokat javítható a rendszeres használatával.

A cassiapor igazi nagyágyú hajápolók között

A cassia levélőrlemény tisztán növényi eredetű, természetes hajápoló. Az élénkzöld színű port bioboltokban lehet beszerezni, és szőke henna néven is ismert. Hajkondicionáló tulajdonságai mellett, enyhe színező hatással rendelkezik, azonban ez kizárólag az ősz vagy nagyon világos, szőke hajon hagy nyomot. Általában enyhe aranysárga árnyalatot hagy maga után, de aki szeretne biztosra menni, végezzen tincspróbát, mielőtt kipróbálja a következő hajpakolást.

Ez a pakolás erősebbé, dúsabbá, ellenállóbbá teszi a hajat. Ehhez keverj össze megfelelő mennyiségű cassiaport –vállig érő hajhoz körülbelül 10 dkg kell- annyi meleg vízzel, hogy sűrű, joghurtszerű állagot kapj.

Olyan virágvizet is használhatsz a keverékhez, amely táplálja, nyugtatja a fejbőrt: az élénkítő, serkentő hatású rozmaring, valamint a bőrnyugtató római kamilla hidrolátuma egyaránt alkalmas erre a célra. A masszával kend be a száraz vagy nedves tincseket jó alaposan, majd rakj rá zuhanysapkát, vagy lefedés nélkül is hagyhatod a hajad, a fejtetőre kupacolva.

Világos hajúak 15-20 percig, sötét tónusúak akár egy órán keresztül fennhagyhatják. Érdemes kipróbálni, hiszen minden hajproblémát orvosol. Enyhíti a irritált fejbőr viszkető tüneteit, csökkenti a korpásodást, miközben javítja a haj szerkezetét. Erősíti, puhává, fényessé és egészségesebbé varázsolja a hajat, ami már egyszeri használat után is észrevehető lesz.

Bár nem fűzi rokonság a henna festőnövényhez, hajszerkezettől függően minimálisan megszínezheti a szálakat. Ehhez enyhén savas közegre van szüksége, ezért víz helyett citrom- vagy narancslével, esetleg vízzel higított lágy, citromsavval kell előállítani a pakolást.

A metódus ugyanaz: sűrű, de jól kenhető masszát kell nyerni belőle, viszont felkenés előtt érdemes fél napig pihentetni a pépet, hogy alaposan kioldódjon a színezőanyag. Miután eloszlattad a világos tincseken, legalább három órán keresztül hagyd rajtuk a pakolást.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés