A mezei zsurló a legősibb gyógynövények egyike, ami nemcsak a szervezet tisztító folyamataira van kiváló hatással, de a szépségünkért is sokat tehet. Ha legközelebb megkívánod a zsurló teát, készíts egy nagyobb adagot, hiszen kiváló hajtonikot varázsolhatsz belőle.

Egyszerű hajtonik mezei zsurló teából

Valójában ez a varázslat nagyon egyszerű, hajmosás után egyszerűen öblítsd le a hajad a kihűlt mezei zsurló teával. Nem kell kimosni, cserébe a hajad magába szívja értékes tápanyagait. Jelentős ásványianyag-tartalmának köszönhetően erősíti a hajat, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő tulajdonságai révén pedig a viszkető, irritált, korpásodásra hajlamos fejbőrt is nyugtatja.

 

Fényessé, dússá és egészségesebbé teszi a tincseket, amiről magas kovasav-tartalma is gondoskodik. Nem hiába gyakori összetevője a hajhullás elleni készítményeknek, de szilícium tartalma révén a körmök egészségére is jó hatással van, belsőleg fogyasztva.

Ha kedveled az egyszerű és gyors megoldásokat, amik ráadásul hatékonyak is, akkor ez a mezei zsurlós hajtonik neked való. Csak nézd, milyen gyönyörű lesz utána a hajad!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés