Ha szeretnéd szőke tincsekkel feldobni a hajszínedet, de a festés egyelőre kérdőjeles, próbáld ki a következő természetes, házi hajszínezőt, amihez csak néhány konyhai alapanyagra van szükség.

Természetes hajszőkítés otthon

A természetes hajszínezők nem hoznak olyan látványos és tartós eredményt, mint a bolti festékek, ám azoknál sokkal kíméletesebbek, hiszen kevésbé roncsolják a haj szerkezetét és nem irritálják a fejbőrt. Az emberek már az ókortól kezdve festették a hajukat, amihez bogyós gyümölcsöket, és különböző növényeket használtak. Kedvelt alapanyag volt a méz és a citrom, amik hatékonyan vethetők be a következő házi hajszínezőhöz.

Hozzávalók:

  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál víz

Mielőtt félbevágod a citromot, görgesd meg, hogy összegyűljön a leve, majd facsard ki a levét egy tálba. Keverd hozzá a mézet és a vizet, majd tedd be a hűtőszekrénybe tizenöt percre. Száraz hajra vidd fel a maszkot, ami egy félhosszúságú haj szőkítéséhez elegendő.

Arra figyelj, hogy a fejbőrre ne kerüljön sok a maszkból, mert a citrom szárító hatással lehet rá. Ha nagyon száraz a hajad, egy evőkanál olívaolajat is keverj a kencéhez. Dobj fel ez zuhanysapkát, hagyd hatni harminc percet, majd öblítsd ki a hajadból. Az eredmény valószínűleg nem lesz túl látványos, de kéthetente megismételheted a procedúrát a jobb eredményért.

Mitől működik ez a keverék?

A méz természetes módon tartalmaz a hajszőkítésnél alkalmazott hidrogén-peroxidot, emellett vitaminjaival és ásványi anyagaival táplálja a tincseket. Ezen kívül erősíti a hajhagymákat és segít megtartani a tincsek nedvességtartalmát. A citromban található citromsav kiszívja a színeket, így mézzel kombinálva szuper páros a haj természetes szőkítéséhez.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés