Sokszor egy otthon elkészíthető, egyszerű pakolás is remek hatással van a száraz, megviselt hajra, nem feltétlenül kell méregdrága kencékre költeni a pénzt. Ez a verzió csak három összetevőből áll, de szuperül helyreállítja a megviselt tincsek állapotát.

hirdetés

A nyári szezon általában csúnyán megviseli a frizurát, noha valljuk be, minden évszaknak és időjárási körülménynek megvannak a maga hátrányai, és persze előnyei is. Nyáron azonban fokozott igénybevételnek vannak kitéve az érzékeny, törékeny tincsek. Az UV-sugarak káros hatása, a klóros és a sós víz, az égető forróság hatalmas kihívást jelentenek a ragyogó hajtömegnek. A szezon végére sokan száraznak, durvának érzik hajuk tapintását, rengeteg nőnél jelentkezik a zavaró szénaboglya-effektus.

Ilyenkor nem csupán a haj simasága, puhasága tűnik el, a tincsek rendezetlennek hatnak, a száraz frizura törékennyé és sérülékennyé válik. Az UV-sugárzás káros hatásait leginkább a bőrápolás terén szokták emlegetni, pedig a frizura ugyancsak megsínyli a tűző napsütést. Védelem nélkül a szálak vízmegtartó képessége fokozatosan csökken, ebből adódóan a tincsek egyre szárazabbá, durvábbá válnak. A folyamat még erőteljesebben érinti a szőkített, szőkére festett, valamint a kemikáliával, festékkel kezelt loknikat.

A napsugárzás mellett a klóros vagy éppen sós víz sincs kifejezetten jó hatással a hajkorona állapotára. Habár mindenki szereti kiélvezni, amikor néhány perc erejéig a Baywatch című sorozat egy jelenetében érezheti magát, a dögös vizes frizurának sem árt a védelem. Való igaz, hogy kissé illúzióromboló, amikor az ember lánya csapvízzel öblögeti a tincseit a strandon vagy a tengerparton, de amennyiben a fényvédő hajápolók használata, illetve az öblítés elmarad, szinte garantáltan száraz, boglyaszerű lesz a hajzuhatag.

A megelőzés mellett természetesen magára a hajápolásra is érdemes nagy hangsúlyt fektetni. A tincsek ugyanúgy igénylik a gondoskodást, mint a hámréteg. Tápláló, hidratáló és ápoló hatóanyagokkal kell kényeztetni őket, különösen a nyári időszakban. A szezonváltással ráadásul a hőmérséklet és a környezeti viszontagságok is átalakulnak, így a frizura védelmi erejét sem árt felturbózni egy kicsit.

 

Egyszerű pakolás száraz hajra 3 összetevőből

Ha gyors segélyre van szükség, egy egyszerű házi pakolás is csodát tehet a száraz, megviselt hajjal. Nem kell fél órán át kotyvasztani és turmixolni a konyhában, ez a változat például pillanatok alatt elkészül, és csak három összetevőből áll. A TikTokon imádják a receptet, többen ki is próbálták a kommentelők közül, és azt írták, hogy a frizurájuk selymessé és ragyogóvá vált az otthoni kezelés után.

A vlogger csupán mézet és olívaolajat kevert az egyébként is használatos kondicionálójához. Egy órán át hagyta fenn a tincseken a kencét, majd langyos vízzel öblítette le. Végül folytatta a szokásos hajmosási procedúrát.

 

A hatás szempontjából természetesen nem mindegy, hogy milyen a kondicionáló. Érdemes olyan verziót alkalmazni, amely már korábban is bevált az otthoni hajápolás során. A méz erős antioxidáns, mélyen hidratálja a száraz, kitikkadt és megviselt tincseket, bónuszként pedig ragyogást kölcsönöz a kopott, napszítta hajtömegnek. Erősíti a haj védelmét, így amellett, hogy helyreállítja a szálakat és megszünteti a szénaboglya-effektust, hatékonyan készíti fel a loknikat az évszakváltásra.

Az olívaolaj szintén gyakran alkalmazott hajápolási összetevő a házi pakolásokban. Nem véletlenül imádják, mélyen táplálja és hidratálja a száraz tincseket. Hatékonyan számol le a sprőd hatással, ragyogást és finom, selymes tapintást kölcsönöz a frizurának.

Arról azonban ne feledkezz meg, hogy a méz enyhén világosítja a tincseket. Sötét hajon nem érzékelhető a hatása, a frissen festett hajon azonban nem ajánlott túl gyakran alkalmazni. A szőke fürtöknek természetes, napszítta ragyogást kölcsönöz, miközben helyreállítja a szálak rugalmasságát.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés