Tavasszal a hámrétegnek is szüksége van a feltöltődésre, hiszen a téli hideg után sokszor elképesztően száraz lehet a bőrfelület. Ezek a bőrápoló újdonságok értékes összetevőkkel táplálják a lestrapált bőrt, miközben kellemes illatukkal elősegítik a relaxálást.

hirdetés

Az elmúlt időszakban bizony nem csak a téli hideggel kellett megküzdenie a bőrnek. A pandémia hatására az otthon töltött idő mérhetően megemelkedett a korábbi átlaghoz képest, az új élethelyzetben pedig a száraz, fűtött levegő lett a bőr legnagyobb ellensége.

Sokaknál felborult a korábbi bioritmus, és a feladatok elintézése szinte egyetlen térre korlátozódott, melynek hatására megnőtt a képernyő előtt töltött órák száma, és gyakran vészesen lecsökkent a magánéletre fordított szabadidő.

A tapasztalat azt mutatja, hogy ezek az életmódbeli változások sokszor a hideg szeles időnél is jobban megviselik a hámréteget, így nem csoda, ha tavaszra alaposan meggyengült a természetes védőrétege. Bár lényegesen kevesebb szmoghatásnak volt kitéve a bőr, a lakásban töltött idő, a fűtött levegő, és a fokozott fertőtlenítés csak fokozta kiszáradását. A kéz felületét éppúgy megviselte a bezártság, mint az arcbőrt: a hideg, és a gyakori, alapos kézmosás sérülékenyebb, időnként húzódó, berepedezett kacsókat eredményezett.

Stresszes, nyugtalan hónapok vannak mögöttünk, amelyek az egész életünkre hatással voltak és vannak. Sokan elmondhatják, hogy a mindennapi helytállásban a bőrápolás meglehetősen háttérbe szorult náluk, gyakran néhány percre korlátozódik az esti szépségrutin során.

Az otthoni teendők megszaporodása az énidő lerövidülését eredményezte. A strapás időszak a hámrétegre is kihatással van, hiszen meggyengül az ellenálló képessége, így kiemelt gondoskodásra van szüksége. Érdemes megadni a módját a gondoskodásnak, hiszen a kencékből áradó finom illat, a lágy hangulatvilágítás, halk zenével megtámogatva, igazi kikapcsolódássá varázsolja a tisztálkodás és bőrápolás rituáléját, amely lelkileg is üdítő hatással van az emberre.

Kényeztető bőrápoló újdonságok, amelyek spa-élménnyé varázsolják a fürdést

A tavaszi fáradtság a bőrre is hatással van, hiszen sokkal fakóbb, érzékenyebb lehet, ezért érdemes vitaminokkal táplálni. Természetesen a belső gondoskodásról sem szabad megfeledkezni, jó megoldás, ha C-vitaminban és egyéb mikrotápanyagban gazdag ételeket, italokat fogyasztasz. Az értékes hatóanyagok a kencékkel együtt a fürdőszobádba éppúgy bekerülhetnek, és a bőr táplálásán túl a hidratálásáról sem szabad megfeledkezni.

A tápláló összetevőkben gazdag készítmények valódi wellnessélménnyé varázsolják a nap végi rutint. Hidratálják a száraz hámréteget, és felkészítik a bőr természetes védőrétegét, hogy ellenállóbb legyen az első csiklandozó napsugarak erejével szemben.

 

Már egy kellemes fürdő is képes csodát tenni, és ellazítani a testet és a lelket egyaránt. Az otthoni spaélményt tovább fokozhatod a kényeztető fürdőbombákkal, testradírokkal és különleges habfürdőkkel. Ha csak egy zuhanyra van időd, a testápoló akkor sem maradhat ki a gyors rutinból! A finom illatú, kényeztető bőrápolók pótolják a hámréteg elveszett nedvességét, és már pár alkalom után sokkal puhább lesz az érdes felület.

A tavaszi bőrápoló újdonságok közül válogattunk, amelyek csökkentik a bőrhúzódás érzését, és segítenek feljavítani a kiszáradt hámréteg állapotát. Online megrendelhető kencék közül válogattunk, így az otthonod kényelméből vásárolhatsz!

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képgaléria nyitóképe: Lush.

  • Megosztás:
hirdetés