A gondos bőrápolást sokan csak az arc területére szűkítik, ám most, hogy itt a szandálszezon, rengetegen kapnak észbe, hogy ideje kezdeni valamit a lábakon kialakult száraz, megvastagodott hámréteggel is. Ezek a termékek szuperül beválnak bőrkeményedés ellen.

hirdetés

Lábápoló termékek bőrkeményedés ellen

A tudatos bőrápolás címén szinte minden az arcszépítő kozmetikumokról szól, pedig a testápolók, illetve lábápoló termékek használata sem kevésbé fontos. Nyáron szinte mindenki változtat egy kicsit a szépségrutinján, ilyenkor pedig nem csak a fényvédők faktorszáma növekszik, a lábápolás éppúgy előtérbe kerül.

A talpakon megjelenő bőrkeményedés nem csupán esztétikailag zavaró probléma, éppen ezért érdemes egész évben foglalkozni vele, akkor is, amikor zárt cipő takarja. Ilyenkor sokan már csak tűzoltásba kezdenek a nyitott lábbelik viselése miatt, ezért a gyors és hatékony megoldásokat keresik, hogy eltüntessék a száraz, repedezett területeket. Ilyenkor már nincs idő hosszabb kezelgetéseket beiktatni, hiszen beindult a szandálszezon, a pedikűrösnél pedig csak hatalmas szerencsével lehet időpontot kapni.

Ám nincs ok a kétségbeesésre, hiszen rengeteg segítő eszköz sorakozik a kínálatban. A drogériákban kapható lábápoló termékek között számos szuper hatékony megoldás akad, ami a makacs bőrkeményedéssel is elbánik. Árakkal mutatjuk az igazán hasznos termékeket!

 

Célszerű a megfelelő hatóanyagokra bízni a problémát, ugyanis a reszelés nem mindig vezet jóra. Minél gyakrabban nyúl valaki a legkézenfekvőbb, legegyszerűbb eszközhöz, a bőrkeményedés annál inkább makaccsá válik. A hámréteg száradása, repedezése egyre csak súlyosbodik, ilyenkor pedig egy idő után az otthoni megoldások már nem mindig bizonyulnak elegendőnek.

Az utóápolásra és az életmódra szintén figyelni kell, ha az ember lánya nem akar az egész szandálszezonban az újra és újra megjelenő bőrkeményedéssel bajlódni. Sokszor olyan alapvető dolgok idézik elő a szaruréteg kialakulását, amik könnyedén kiküszöbölhetők lennének.

Elegendő lehet egy szoros cipő, vagy épp egy kemény talpú szandál, netán papucs. Mindenképpen érdemes olyan lábbelit választani a szezonra, amely egészséges, kényelmes talpkialakítással rendelkezik. Na persze ez nem csupán a bőrkeményedés elkerülésének érdekében fontos, hanem a testtartás és a láb egészsége szempontjából is égető.

Nem árt figyelni az összetevők listáját, hogy a termék bőrpuhító, hámlasztó és hidratáló alapanyagokat tartalmazzon. Az utólagos ápolásról sem szabad megfeledkezni, a rendszeres krémezés, a sarkakról való gondoskodás nélkülözhetetlen a pihe-puha lábakhoz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés