Az interneten keringő sminktrendek, szépségpraktikák kavalkádjában könnyű elveszni, hiszen valójában nem mindegyik válik be. Vagy működik, de felesleges alkalmazni, mert, mondjuk, jóval egyszerűbb és olcsóbb a szokásos módszer. Mutatunk néhány hasznos trükköt, amelyekkel szép hatást érhetsz el!

hirdetés

Az internet tele van különböző praktikákkal, amik vagy beválnak, vagy nem. Mivel ma már bárki feltölthet videót bárhová, nehéz kiigazodni azon, hogy mely technikák válnak be valóban, és mik azok, amikkel az alkotók csak a meghökkentésre, kattintásra pályáznak. Akadnak olyan cseppet sem hasznos sminktrendek, melyek kifejezetten veszélyesek is lehetnek amellett, hogy nem hozzák meg a kívánt eredményt. A következőkben összeszedtünk néhány technikát, ami valóban működik.

A hasznos sminktrendek egyike: így lesz szemhéjpúderből tus

Bizonyára sokan ismerik a technikát, amikor az ecsetet vízbe mártjuk, vagy arcpermettel lefújjuk, hogy erőteljesebb szemhéjpúdert kapjunk. Elsőre furcsán hangozhat, de egy csepp micellás víz segítségével még szebb lesz a hatás! Ha a vékony ecsetedet belemártod, majd szemhéjpúderből viszel fel egy keveset az eszközre, bármilyen színből varázsolhatsz tusvonalat. Ezek után nincs más dolgod, mint meghúzni a kívánt alakot, és kész is a vibráló tusvonal, tus nélkül!

Így lesz természetesebb a túlhúzott szájkontúr

Az Insta-világ hatására manapság sokan teltebb ajkakat szeretnének, de érthető, hogy nem mindenki akar tűket a szája közelében látni, és sok pénzt kiadni mindezért. Ezért egyre elterjedtebb az overlining, azaz a túlhúzás technikája, amikor a kontúrt kicsivel feljebb rajzolják a száj vonalánál.

Egy, az interneten népszerű tipp szerint azonban sokkal természetesebb lesz a hatás, ha csak a felső ajak csúcsainál húzod túl a szádat, a többi részen követed a szád eredeti vonalát. Így kevésbé lesz feltűnő a kontúr, de dúsabbnak tűnik az ajkad. Ez a szépségpraktika valóban hasznos a sok kevésbé esztétikus vagy gyakran veszélyes szájdúsító trükkökkel machináló sminktrendek mellett.

Arcfelvarrás pirosítóval

Legtöbben úgy tudják, hogy a pirosítónak az orcára kell kerülnie, hogy az szép, rózsás fényt kapjon. Bár ezzel semmi baj nincs, a TikTok felhasználói megosztottak egy új pirosító technikát, amellyel sokkal éberebbnek, fiatalosabbnak tűnhet az arcod.

Ha a pirosítót valamivel feljebb viszed fel, körülbelül oda, ahová a highlightert szokás, megemeled vele a vonásaidat. Az is fontos, hogy mindig felfelé dolgozz az ecsettel, és ügyelj arra, hogy az arcod külső részére kerüljön a pirosító, ne az orrodhoz közeli területre. Így optikailag megemelheted a kontúrokat, beavatkozás nélkül.

Műszempilla feljebb ragasztása

A hasznos sminktrendek közül a foxy eye módszer, illetve az arckontúrok optikai megemelése kifejezetten népszerű. A sminkelés számos lépése segítségedre lehet abban, hogy elérd a kívánt hatást. Ezek közül az egyik a szempillád. Egyrészt jó trükk, ha egy szimmetrikus műszempillát kettévágsz, így rögtön egy párból kettőt kapsz.

Ugyanis a foxy eye-hoz elegendő csak a külső szempillák hosszítása, megemelése. Ahhoz, hogy teljes legyen a hatás, a külső részen kicsit feljebb ragaszthatod a pillát, amivel megemeled a tekinteted. A kicsi rést a valódi és műpilláid között pedig fekete szemfestékkel, ceruzával vagy tussal töltheted ki, így nem lesz látványos a csel.

Nem kell drága termék a szemöldök formázásához

Szinte minden sminkmárka gyárt már olyan termékeket, melyek segítenek a szemöldököd szálait a helyükön tartani. Azonban ezeket sokkal olcsóbb alternatívákkal is kiválthatod. Ilyen például a hajfixáló vagy a szappan. A szemöldökformázódra tegyél egy kevés hajzselét vagy -lakkot, és azzal fésüld át a szálakat. Az eredmény garantáltan tartós és szép lesz. A szilárd szappan használatakor pedig elegendő csak átdörzsölni az eszközt a szappanon, és úgy átfésülni a szemöldöködet.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés