A drogériák polcain és online felületeken már számos változatban elérhetőek az ajakdúsító szájfények, amelyek nem csak optikailag hatnak, hanem vérbőséget okoznak, ezáltal fájdalommentesen növelik meg a száj tömörségét. A teltebb formát és a kellemesen puha érzetet általában természetes hatóanyagok garantálják. Mutatjuk, milyen stimuláló összetevők közül válogathatsz.

hirdetés

 

A szépen ívelt, az archoz arányosan igazodó száj vonzza az ellenkező nem figyelmét. A szebbnél-szebb színű rúzsok viselése mellett azonban az ápolt puhaság, és a vérbő, telt látvány is hozzájárulhat ahhoz, hogy az ajkak minél teltebbnek tűnjenek. Éppen ezért, az utóbbi évek egyik legnagyobb sminkelési trendjének bizonyult az overlining, vagyis az ajkak vonalán túlkontúrozott rúzsozási technika.

Ezzel a trükkel többek között az azóta saját sminkmárkával rendelkező Kylie Jenner aratott nagy sikert. Az azonban mindig is nyilvánvaló volt, hogy egy szájceruza önmagában nem kelt olyan hatást, mint a különböző plasztikai beavatkozások és injekciós feltöltések, amiktől sokan ódzkodnak.

 

Pedig a biztonságos töltőanyagoknak és fejlett technológiáknak köszönhetően, ma már abszolút természetesnek ható eredményt garantálhat az ajakfeltöltés. Ám, ha ideiglenesen szeretnéd fokozni szád teltségét, kézenfekvőbb megoldás lehet egy stimuláló hatású szájfény, mely vérbőséget okozva duzzasztja meg alig észrevehetően az ajkakat.

Az ajakdúsító szájfények telt hatást érnek el stimuláló összetevőikkel

Ahhoz, hogy ne kelljen ajakfeltöltéshez folyamodni, igazán egyszerű megoldásokat kínálnak a kozmetikai cégek. Az ajakdúsító szájfények természetesen nem hatnak olyan intenzíven, mint a borsosabb árú kozmetikai kezelések.

Ha viszont időnként a szádra szeretnéd terelni a hangsúlyt a sminkeddel, ezekkel a kencékkel egy pillanat alatt felturbózható a volumen. A szájfények kétféle módon, optikailag és fizikailag fejtik ki hatásukat: adott egy stimuláló anyag – például a menta -, ami kis bizsergést okozva serkenti a bőrszövet vérkeringését, a fényes bevonat pedig érzéki csalódást okozva nagyobbítja meg picit az ajkakat.

 

Ezek a termékek természetes hatóanyagokkal növelik a száj teltségét, és kellemesen hűsítő vagy bizsergető érzést keltenek miközben kifejtik hatásukat. Ez azért is érezhető, mivel a szérumok és olajok tágítják az ereket és felgyorsítják az ajkak vérkeringését.

A szájfények továbbá lágy fényességet kölcsönöznek és táplálják, ápolják is az ajkakat hidratáló összetevőikkel. Krémes textúrájuk a bőrfelületet kellemes lággyá és simává varázsolják.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés