Ariana Grande sminktitkai napvilágot láttak, a Vogue magazinnak készült videóban arról is fellebbentette a fátylat, hogyan korrigálja szemöldökét.

hirdetés

A harmincéves énekesnő egészen másként sminkeli magát, amióta szőke frizurára váltott. Ettől kissé az arckaraktere is más benyomást kelt, de a kislányosan bájos attitűddel továbbra sem hagyott fel teljesen. Szívesen sminkeli magát a hatvanas évek stílusában, a Vogue felvételén szintén egy ilyen makeupot mutat be, ami egy finomabb, natúr árnyalatokból álló változat.

Ariana Grande azt is elárulta sminktitkai mellett, hogy mostanság másképp viszonyul a szépség megéléséhez, már nem akarja elrejteni magát egy maszk mögé, sokkal felszabadultabb ezen a téren. Úgy érzi, tizenéves korában álcaként használta a sminket és a frizurát, gyakran túlzásokba esett, ám idővel más lett a prioritás számára, manapság például arra törekszik, hogy inkább kiemelje, és semmiképp se takargassa természetes vonásait.

A Vogue-nak készült videóban azt is bevallja, hogy sokféle ajakfeltöltést kipróbált az évek során, többek között a botoxot, de 2018-ban felhagyott a töltőanyagok használatával, azóta önkifejezésként éli meg a szépítkezést, már nem akarja elfedni azt, ami valódi.

Ariana Grande sminktitkai: lépésről lépésre mutatja meg, hogyan festi ki magát

Ariana Grande nem csupán imád sminkelni, hanem egészen profi benne, ami nem csoda, hiszen nagyon fiatalon került be a show-bizniszbe. Bár újabban egyfajta trend lett, hogy a sztárok karrierjük csúcsán szépségmárkát alapítanak, amikor az énekesnő 2021-ben létrehozta saját cégét R.E.M. Beauty néven, rögtön érezni lehetett, hogy nemcsak a nevét adta hozzá, hanem saját tapasztalataival, ötleteivel gazdagította kollekcióinak palettáját.

 

A hatvanas évek hangulatával megfűszerezett sminkjét is sitty-sutty elkészíti, miközben kifejti gondolatait arról, mit jelent számára a szépség. Ariana Grande sminktitkai között egészen furcsa mozzanatokat is találunk. Az énekesnő nagyjából egy éve szőkíti, világosítja a szemöldökét, hogy jól passzoljon szőke frizurájához.

Szemöldöke formájával nem igazán elégedett, töredelmesen bevallja, hogy néha borotvával igazítja meg a fazonját, hogy megszabaduljon a zavaró szálaktól. Ennek következtében túl rövid, szinte befejezetlen a vége, nem ér el egészen a külső szemzugtól képzeletben húzott merőleges vonalig, ami aránytalanná teszi az arc megjelenését. Ezért szemceruzával korrigálja a hiányosságot. Vagyis borotvával leszedi a szemöldök lefelé konyuló ívét, hogy újrarajzolhassa magának, de kissé felfelé húzva a vonalat. Így egyfajta liftinghatást ér el a rafinált csellel.

A pirosító használata sem túl szokványos nála, a szemöldökén szintén végigsimítja az arcpírt, egészen finoman. Igazából még ő maga sem tudja, hogy ez mire jó, ám a videóban jól látható, hogy frissességet, üde hatást kölcsönöz az arcnak.

Úgy tűnik, hogy a rúzsozás is fordítva működik nála, amikor natúr árnyalatú sminkre törekszik. Előbb felviszi az erősebb pigmentet, majd szájfényt tesz rá, hogy lágyítsa, végül rámegy egy nude pink változattal, hogy úgy látszódjon, csak fényes balzsam van az ajkain. Ez a trükk abban segít, hogy teltebbnek és lágyabbnak mutatkozzon a száj.

Végezetül erőteljesebb kiemelést ad egy csokoládébarna szemceruzával a negative space technikával készült cicaszemnek, és el is készült a szolid árnyalatokat felvonultató, friss hatású smink.

Kiemelt kép: Monty Brinton/CBS/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés