Julianne Moore nem bonyolítja túl a reggeli bőrápolási rutinját, mégis csodásan néz ki festetlen arccal, gyönyörű bőrét nem is nagyon takargatja, a finom smink híve a mindennapokban. A színésznő roppant őszintén mesél szépségápolási szokásairól a Vogue magazinnak készült videójában, számos apró titkot megoszt a közönséggel.

hirdetés

Julianne Moore sminkelős videója valahogy megérinti az embert szókimondó őszinteségével. Adott egy csodás megjelenésű színésznő, akitől minden bizonnyal sokan eget rengető szépségtrükköket várnak, hiszen bőven letagadhatna a 62 évéből, ő azonban egy roppant egyszerű bőrápolási és sminkelési rutint tár fel előttünk, amelynek lépései meglehetősen szokványosnak és természetesnek bizonyulnak.

Nagy titkok nincsenek benne, de azért néhány apróságról fellebbenti a fátylat, miközben bemutatja a kedvenc nappali és éjszakai sminkjét. Például elárulja, hogy húszéves lánya többet tanult a házukban megforduló sminkesektől, mint tőle, ő ugyanis nem tartja magát ügyes ecsetforgatónak. Bár egy finom sminket mindig feldob, ha kimozdul otthonról, és a színek használatáról is határozott véleménye van, nem egy trükközős típus, roppant egyszerű rutinnal szépül. Ha pedig elegáns eseményekre, gálaestekre hivatalos, mindig profi szakemberek dolgoznak a megjelenésén.

Julianne Moore az üde, finom smink híve: sohasem takargatja szeplőit

A színésznő kertelés nélkül azzal indít a felvételen, hogy az évek során egyre bonyolultabb a bőrápolási rituáléja, ahogy öregszik, egyre több dologra kell odafigyelnie. Reggelente azért nem esik túlzásba arcbőrének előkészítésével, elmondása szerint a tisztítás és a fényvédő használata kulcsfontosságú számára.

 

Az elhalt hámsejtek eltávolítására és a mikrokeringés felfrissítésére régebben egy puha törölközőt használt, de manapság egy speciális tisztító és radírozó kendőre esküszik, és a kencéket sem viszi túlzásba.

Kollagénserkentő és C-vitaminos szérummal igyekszik megőrizni bőrének rugalmasságát és feszességét, ezenkívül antioxidánsokban gazdag és hidratáló védőkrémet alkalmaz, illetve külön, speciális készítményekkel tartja karban nyakának területét és a szemkörnyékét. Ezt a roppant egyszerű rutint reggel és este egyaránt elvégzi, ám a bőrápolás mellett egyetlen kezelésre, a rádiófrekvenciás eljárásra mond igent.

A sminkeléssel sem esik túlzásba, csak finom, könnyed alapozót használ, ami az éjszakai, alkalmi sminkjére is jellemző. Két dologra kiemelten ügyel: az alapozással sohasem fedi el természetes szeplőit, illetve minden alkalommal precízen megrajzolja a szemöldökét. A videóban töredelmesen bevallja, hogy kamaszként bizony túlszedte a szemöldökét, majd annyiszor elrontotta, hogy soha többé nem sikerült visszanyerni az eredeti formáját. Ez azért frusztráló számára, mert akkor is pepecselnie kell a szemöldökének megrajzolásával, ha épp nagyon siet.

Julianne Moore őszintén bevallotta a Vogue-nak, hogy nem a tipikus, vörös hajúaknak ajánlott színeket alkalmazza. Bár a világos bőrszínhez, aranysárga szeplőkhöz és tüzes hajkoronához gyakran javasolják a sminkesek a barackos, rezes és narancsos felhangú árnyalatokat, ő inkább a rózsaszínes, szilvás és bordós beütésű tónusokat kedveli az arcán. Éjjeli sminkjét gyakran piros rúzzsal egészíti ki. A gyönyörű színésznő nemrég a Hourglass sminkmárka rúzsreklámjában is szerepelt.

Kiemelt kép: Marilla Sicilia/Mondadori Portfolio/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés