Egyszerű trükk, amivel a szájkontúr dúsítja az ajkakat és fiatalítja az arcot. Optikailag felhúzza a megereszkedett vonalakat, gyönyörűvé varázsolja a hétköznapi sminket.

hirdetés

Egyszerű trükk, amitől egészen más hatást kelt a szájkontúr

A rúzsozás első blikkre kifejezetten egyszerűnek tűnhet, ám még egy gyönyörű hétköznapi smink elkészítésénél is okozhat bosszús pillanatokat. A krémes, matt, valamint folyékony rúzzsal, esetleg szájfénnyel különösen nehéz „vonalon belül” maradni, márpedig a túlhúzott felesleg nem csupán az összképet rontja le, az ajkak formáját szintén eltorzítja. Ha ez még nem lenne elég, az alsó ajakrészen megszaladt festék öregíti az arcot, ugyanis megereszkedettnek láttatja a száj körüli vonásokat.

Egy szájkontúrceruza könnyedén orvosolni tudja a problémát. A keret felrajzolásának köszönhetően sokkal szebben lehet kirúzsozni az ajkakat, sőt, akár dúsabb hatást is kölcsönözhetsz nekik. A videóban a blogger egyszerre mutatja meg a ceruza helytelen, illetve helyes használatát, így abszolút szemmel látható, hogy melyek azok a lépések és területek, amelyekre fokozottan oda kell figyelni.

 

A trükk tulajdonképpen a vonal elhelyezkedésében rejlik. A felső szájkontúr akár feljebb is csúszhat az ajak vonalánál, ugyanis ezzel könnyedén lehet csalni egy picit, a dúsító hatás gyakorlatilag éppen ennek az apró részletnek köszönhető. A színezéssel még a száj alakján is lehet változtatni egy keveset, élesebbé, látványosabbá tehető az eredeti forma.

Az alsó részeken azonban nagyon kell vigyázni már az ajakkontúr elkészítésénél is, a rúzs felvitelénél pedig különösképp óvatosan kell bánni az árnyalással. Ha az alsó ajkakon csúszik meg a szín, az lefelé görbíti a szájvonalat, ezzel együtt pedig az arcvonásokat szintén lejjebb csúsztatja. Elég egy egészen pici hiba, s a hétköznapi smink máris öregíti az arcot a kontúrok optikai megereszkedése miatt.

A cél tehát egyértelműen az, hogy a felső ajkak váljanak hangsúlyossá, ott akár egy kissé meg is szaladhat a ceruzával felrajzolt vonal, a lényeg csupán az, hogy szimmetrikus legyen az eredmény. Az alsó részeken nagyon óvatosan kell bánni a szájkontúrral, különösképp akkor, ha élénk vagy sötét árnyalatú rúzst használsz. Igyekezz tökéletesen az ajak vonalán haladni, s inkább felfelé csalni a rajzolással.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés