Az arc reflexpontjainak masszírozása méregtelenítő, tisztító és öregedésgátló céllal nem új a szépségápolásban. Az arcon számtalan pont található, melyeket masszírozva szinte bármilyen problémát orvosolni lehet.

Miért jó a reflexpontok masszírozása?

Cikkünkben különösen a szem körüli pontokat emeljük ki, hiszen a szem erősen meghatározza az arc karakterét. Attól függően, hogy a szem körüli bőr milyen állapotban van, különféle benyomást és érzelmeket közvetít az ember. Reggel és este is elvégezhető a masszázs, és csupán néhány percet vesz igénybe. Mivel a következő pontok kifejezetten a szem körül hatnak, arcolaj használata nem szükséges, viszont mindenképpen megtisztított arcbőrön végezzük a gyakorlatokat.

A reflexpontokra gyakorolt nyomás az energiapályák blokkjainak felszabadításában segít azáltal, hogy serkenti, felpezsdíti a vérkeringést. Ezáltal a sejtek friss oxigénhez jutnak, így könnyebben tud tisztulni, regenerálódni a test és a szervezet.

Milyen pontokat kell masszírozni?

Az első pont közvetlenül a felső szemhéjra hat, és megakadályozza annak petyhüdtségét és a ráncok miatti elernyedését. A két szemöldök belső szélét masszírozzuk, közvetlenül az orr mellett, tapintásra enyhe érzékenység, fájdalom jelzi, hogy jó helyen vagyunk.
A második pont a szemöldök közepén helyezkedik el, a már szőrrel benőtt részen. Masszírozás közben, ami 2-3 percet vegyen igénybe, javasolt hunyorogni is, ami megerősíti a szemhéjat, továbbá megakadályozza elgyengülésüket és megereszkedésüket.

A következő pontok az alsó szemhéjakra hatnak, és hatékonyan fellépnek a szem alsó szélénél gyakran jelentkező ráncok ellen, valamint a karikás szemeket és táskákat is kezelik. A pontok masszírozása nagyon jól alkalmazható, például egy görbe este után is, hiszen remekül felfrissíti a bőrt. Elsőként a szemüreg alsó szélének közepét nyomjuk, ami szinte éppen a pupillával van egy vonalban. A másik, szintén az alsó szemhéjra ható pont az előzőtől csupán egy harántujjnyira van, a szemgödör külső szélén.

 

A következő pontok a szarkalábak ellen kiválóak, melyek kortól függetlenül sok embernél jelentkeznek, és sok bosszúságot okoznak. Az első pont a szemüreg külső szélén van, közvetlenül a szem mellett, a másik pedig a szemöldökvég külső felén található, közvetlenül a csonton. Masszírozás közben szintén hunyorogjunk.

Stimulálva a pontokat, teljesen megelőzhető vagy csökkenthető a kialakult szarkalábak száma, így érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni a reflexpontok masszírozását. Gyengéd és határozott mozdulatokkal dolgozzunk, de kerüljük a gyors, durva érintést.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés