Az idő múlásával természetes, hogy barázdák jelennek meg az arcbőrön, amelyek kellő törődés hiányában egyre csak mélyülnek. A száj körüli ráncok ellen már igencsak hamar érdemes bevetni pár praktikát. Egy egyszerű arcjóga például intervencióként, valamint preventív formában éppúgy hatásos.

hirdetés

Ahogy telik az idő, teljesen természetes, hogy a halvány mimikai redők felerősödnek. Ez a folyamat kinél korábban, kinél később kezdődik. A genetikán túl számos dolog befolyásolja, hogy milyen életkorban jelentkeznek a ráncok, mennyire mélyülnek el és sokasodnak meg a bőrön. A megelőzésbe fektetett energia mértéke például igencsak sokat számít. Nem csupán krémekkel és speciális kezelésekkel, az izmok megdolgoztatásával, valamint a vérkeringés serkentésével éppúgy elősegíthető a feszes felszín hosszú távú fenntartása.

 

Ahogy a test feszesítéséhez, tónusossá alakításához rendszeres torna szükséges, úgy az arcizmoknak sem árt néha egy kis frissítő, átmozgató jóga. Bár megállítani nem, lassítani jelentősen tudja az öregedés folyamatát, hiszen halványítja a már meglévő redőket, illetve nem engedi elmélyülni a mimikai barázdákat.

Sokan akkor kapnak észbe, amikor a bőr már petyhüdtté, ernyedtté válik, ilyen esetben nem kell csodát várni ettől a módszertől, ám némileg még ekkor is javíthat a bőr állapotán, hiszen a mikrokeringés fellendítésével a sejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak, ezáltal javul a hámréteg természetes regenerációja, ami a rugalmasságot szintén fokozza.

A videóban látható gyakorlatsor mindössze tíz lépésből áll, így akár minden egyes nap lehet rá időt szakítani. Ahhoz, hogy valóban látványos eredménnyel szolgáljon, mindenképp be kell iktatni az arcápolási rutinba, akár heti több alkalommal el kell végezni.

Már időben érdemes tenni a száj körüli ráncok ellen

Az idő múlásával szép lassan elkezdenek kirajzolódni az arcon az esztétikailag zavaró ráncok, a bőr petyhüdtté válik. Ennek oka, hogy azon anyagok mennyisége, amelyek a bőr feszességéért felelnek, folyamatosan csökken. Tehát míg a bőrszövetek eleinte csak úgy dúskálnak a kollagénben, valamint az elasztinban, idővel különböző tényezők hatására mindkettő redukálódik.

Elsőként a mimikai ráncok jelentkeznek, idesorolhatók a száj körüli barázdák is. Nem véletlenül mondják, hogy aki sokat mosolyog, annak hamarabb látszódnak majd a finom, vékony redők, ám a megoldás nem a vidámság elűzésében rejlik, számos módon lehet késleltetni a nem kívánt szarkalábakat.

 

A genetikán túl a káros UV-sugarak, a szmog, a dohányzás, valamint a bőrszárazság éppúgy hozzájárul a ráncok megjelenéséhez. A különböző, remek hatóanyagokkal dúsított kencéken túl már profi kezelésekkel, valamint otthon végezhető arcjóga segítségével is lehet tenni a barázdák ellen.

Az izmok stimulálása jelentősen javítja a vérkeringést, így a szövetek felé sokkal nagyobb ütemben áramlik az oxigén, valamint a feszesség megőrzéséhez fontos tápanyagok is. Ettől nem csupán frissebbé, élettel telibbé válik az arcbőr, a regenerációt a torna szintén fokozza, így hosszú távon késleltethető általa a bőr petyhüdtté válása.

A már elmászott kontúrokat csak részben tudja visszarántani a helyükre, ám más hatóanyagokkal kombinálva a már meglévő ráncokat jelentősen halványítja, valamint nem hagyja elmélyülni a zavaró barázdákat. Csodát nem kell várni ettől az otthon, egyszerűen végezhető arcjógától, azonban rendszeres gyakorlásával valóban szemmel láthatóan regenerálja a bőrt.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés