A koreai nők bőre nem véletlenül olyan ragyogó és rugalmas, a tudatos arcápolási rutin nagyban hozzájárul a fiatalságuk megőrzéséhez. Apró, ámde annál fontosabb lépéseknek köszönhetik arcbőrük sugárzó megjelenését.

hirdetés

Az ázsiai nők többségének bőre olyannyira ragyogó és egészséges, hogy sokszor akár tíz évet is letagadhatnának az életkorukból. Noha a genetika és az életmód, azon belül az antioxidánsokban gazdag táplálkozás nagyban hozzájárul a fiatalos külsőhöz, az átgondolt, tudatos arcápolás legalább olyan fontos pillére a feszes és rugalmas bőrkép megőrzésének.

Nem véletlen, hogy a koreai szépségtrendek hazánkban, sőt, világszerte évről évre nagy figyelmet kapnak, ugyanis az ázsiai hölgyek rutinját és apró szépségtitkait sokan szeretnék ellesni, elsajátítani. A koreai nők például pofonegyszerű részletekre alapozzák a bőrápolást, s talán pont ettől olyan hatásos az általuk alkalmazott mindennapi arcápolási rutin.

A koreai nők szerint a tudatos arcápolási rutin a legfontosabb

Fényvédelem

Ha bárki valamiféle hatalmas újdonságra számított, amikor a koreai nők szépségápolási trükkjeiről kezdett olvasni, el kell keserítenünk. Noha tény, hogy vannak egyedi trükkjeik és izgalmas összetevőik, amelyeket előszeretettel alkalmaznak a rutin során, a legfontosabb számukra is a fényvédelem. Használhatnak bármilyen masszázst, kencét vagy szérumot, ha nem figyelnek az UV-sugarak sejtromboló hatására, minden más igyekezetük szinte teljesen felesleges.

Noha a fényvédelem fontossága mára sokkal ismertebbé vált a tudatos bőrápolók körében, sokan még mindig azt gondolják, hogy kizárólag a nyári hónapokban van szükség napkrémekre. Márpedig az UV-sugarak egész évben jelen vannak, fényvédő nélkül a szabad gyökök felszabadulását serkentik, ezáltal felgyorsítják a bőröregedés folyamatát. A koreai nők soha nem hagyják ki a megfelelő faktorszámmal ellátott fényvédőt az arcápolási rutinjukból.

 

Természetes ragyogásfokozás

A koreai arcápolási rutinban gyakran tűnnek fel természetes összetevők. Olyan alapanyagokkal teszik ragyogóbbá a bőrüket, amelyeknek abszolút ott a helye egy izgalmas, tudatos szépségrutinban. A C-vitamin számukra nélkülözhetetlen, mind a bőröregedés megelőzésében, mind pedig a napkárosodás okozta foltok halványításában, a hámréteg csillogásának, egészséges tónusának megőrzésében fontos szerepet játszik.

A rizskivonat, valamint a házi rizsszérum éppúgy gyakorta tűnik fel az otthoni szépítkezés során, amely ásványi anyagokkal, vitaminokkal tölti fel a bőrt, miközben erősíti annak védekezőképességét.

Hámlasztás

Bár rengetegen tartanak az otthoni hámlasztástól, némi háttértudással és utánajárással nem lehet nagyot hibázni. A kíméletes hámlasztóknak köszönhetően az arcbőr látványosan felfrissül, megszabadul az elhalt hámrétegtől, ennek következtében pedig egészségesebb, ragyogóbb lehet a megjelenés. A folyamat serkenti a sejtregenerációt, ennek köszönhetően lassítja és késlelteti az öregedés folyamatát. Nem véletlen, hogy a koreai nők abszolút hisznek a hámlasztásban, nagyobb probléma esetén akár komolyabb kezeléseket is igénybe vesznek a tökéletes, feszes és üde eredmény érdekében.

Többlépcsős tisztítás

Ami talán sokaknál kevésbé kerül előtérbe, az a megfelelő arctisztítás. A koreai nők nem tudják le a folyamatot egy egyszerű öblítéssel vagy egy sminklemosós átdörzsöléssel, a többlépcsős tisztításban hisznek. Olajos, valamint vizes lemosót egyaránt alkalmaznak, több fázisban mennek át az arcbőrön, hogy a legmélyebben ülő szennyeződéseket is eltávolítsák. A toner alapvetően elhagyható lépése egy arcápolási rutinnak, azonban nem egy koreai nő számára. Minőségi, értékes összetevőket tartalmazó tonikokat használnak, amelyek ragyogó, üde arcbőrt eredményeznek. Az alapos arctisztítás az esetükben nem jelent egyet az erős felületaktív anyagok használatával, melyek gyakran a túltisztítással járó leggyakoribb problémát, bőrszárazságot idéznek elő.

 

Csiganyálka

Noha kifejezetten kedvelik a klasszikus összetevőket és vitaminokat, a csiganyálka rengeteg koreai kozmetikumban található meg, nem véletlenül. Kissé undorítóan hangzik ugyan, ám a csiganyálka, vagyis a mucin vitaminokban és antioxidánsokban gazdag, nagyban hozzájárul a bőr rugalmasságának megőrzéséhez. Elsődlegesen ráncmegelőző hatása miatt alkalmazzák, ám hidratáló tulajdonsága szintén toplistás alapanyaggá teszi a csiganyálkát.

A technika is számít

A koreai nők nagyon figyelnek a bőrük egészségére, soha nem dörzsölik az arcukat, még a tisztítás során is finom, gyengéd mozdulatokkal szabadulnak meg a lerakódásoktól és a szennyeződésektől. Csak könnyed tapogató mozdulatokat alkalmaznak, valamint a különböző masszázsokat is előnyben részesítik.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés