Régebben bevett szokás volt, hogy a menyasszony megnövesztette tincseit az esküvőre, ám manapság senki nem szervezi olyan sokáig a nagy eseményt, hogy addig nagyobb hajhosszra lehessen szert tenni. A póthajjal trükközés is felesleges, hiszen a rövid haj éppúgy jó alapot adhat az elegáns megjelenéshez, sőt, varázslatos esküvői frizura készíthető belőle.

hirdetés

Felejtsük el végre a sztereotípiát, hogy egy menyasszony csak hosszú hajkoronával tipeghet az oltár elé! Manapság annyira divatosak a rövid bob és pixie fazonok, hogy a fodrászok cseppet sem ütköznek meg azon, ha ezekből kell nőies és elegáns esküvői frizurát rittyenteniük.

Bár igaz, annyi lehetőség nem rejlik a kurta tincsekben, mint a hosszú loboncban, azért még roppant kreatívan lehet formázni, variálni, díszíteni. A lágy hullámok, fonások, szalagok, fejdíszek, virágok és csillogó hajcsatok rövid haj esetén is szóba jöhetnek, ha pedig fonásra alkalmatlan a hajhossz, a besütött félhullámokat át lehet csavargatni egymáson.

A rövid haj is sok kreatív ötlethez adhat alapot: így lesz elegáns az esküvői frizura

Az aszimmetrikus pixie előnye, hogy az oldalra fésült frufru jóval hosszabb, mint a többi tincs, ezért azt be lehet sütni, az elnyújtott loknikat pedig szépen egymásra lehet fektetni. Waxszal gyönyörű, lágy fényű textúrát lehet adni a hajnak, a tincses elrendezés pedig csodásan keretbe foglalja az arcot. Spékeld meg az összképet egy kristályos, csillogó fejdísszel, és máris kész az elegáns frizura.

Egy tökéletes fazonú pixie vágás lesimítva is jól mutat. Nagyon szofisztikált lesz a megjelenés, ha az oldalt elválasztott, rendezetten lezselézett hajba kerül a virágos fejdísz.

Tincses, texturált, de cseppet sem loknis az alábbi két hajviselet. Mindegyikhez a hajdísz teszi hozzá azt a kis pluszt, amitől igazán elegáns lesz a megjelenés.

A tengerparti hullámok nőiesen lággyá és dúsabbá varázsolják a bob fazont. Ha egy-két tincset itt-ott összecsavar a fodrász, gyönyörűen díszíthető, kifinomult frizurát kaphatsz.

Extra volumennel ajándékozza meg a hajat ez a kis turpisság: a besütött hajvégeket a tarkónál össze-vissza egymásra tűzheti a fodrász, a rögtönzött kontyot pedig virágokkal díszítheti.

A klasszikus bob önmagában is elegáns, viszont szépen kihangsúlyozható a vintage stílusa, amitől még izgalmasabb hatást kelt. Vesd be az old hollywoodi loknikat, vagy használj fél arcot takaró minifátylat.

Egy kreatív fodrász számára nem jelent kihívást, hogy bátran játszadozzon a tincsekkel. Egymáson átbujtatott, csavaros technikával a rövid bob frizurákból is készülhet mutatós konty, míg az oldalt felnyírt pixie esetében a besütött hosszabb tincseket lazán hátrafésülheti.

A fonás is szóba jöhet, vagy a rövid haj tincses formázásából hozhat ki valami extravagáns stílust, amit még különlegesebbé tehet a gyöngyös, kristályos díszítés.

Ezek a frizurák viszonylag könnyen elkészíthetőek, ráadásul csodásan mutatnak majd az esküvői fotókon.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés