Egy elegáns tiarával könnyedén feldobhatóak a legegyszerűbb esküvői frizurák is. Bár az előkelő feltűnő csillogásával minden szemet magára vonz, mégsem lesz túlzó a megjelenés, ha a hajviselet kellőképpen visszafogott. Legyen szó kiengedett vagy feltűzött tincsekről, minden ízlés számára létezik egy stílus, amivel jól mutatnak ezek az ékes fejdíszek.

hirdetés

Mivel a tiarák csöppet sem a hétköznapi öltözködés kellékei, így kiváltképp különleges érzés viselni egyet. Sokan az erre legjobban megfelelő alkalmat abban a bizonyos nagy napban látják, amikor egy kicsit kívül-belül hercegnőnek érezheti magát a menyasszony.

Vannak, akik a trendeket veszik alapul, míg mások kislánykoruk óta határozott elképzelésekkel rendelkeznek arról, milyen típusú ruhakölteményt, fejdíszt és fátylat fognak viselni a nagy napon. A mostani divatban ugyan az egyszerű, lágyabb vonalvezetésű, bohém és kényelmesen lenge ruhák is helyet kapnak, a királynői eleganciát megidéző tiarák nincsenek kitiltva a lehetőségek közül, hiszen nem feltétlenül túlzó a viselésük, amennyiben a frizura és a smink kifinomultan visszafogott.

Álomszép, nőies esküvői frizurák tiarával

A tiarák minden részletükben az eleganciát és az előkelő, finom nőiességet képviselik. Ahhoz, hogy ez érvényesülni tudjon, nagyon fontos, hogy megfelelő frizura készüljön az efféle fejdíszekhez. Ha sikerül megteremteni az egyensúlyt egy kellően csinos, de cseppet sem túlcicomázott menyasszonyi ruhával, akkor biztosra vehető, hogy nem kelt majd giccshatást a megjelenés.

Mivel a tiara uralja a megjelenést, nem árt elkerülni a giccsbe forduló csillogást: az ékszerek halmozása nem vezet jóra, elegendő csupán egy apró fülbevaló, vagy vékonyka nyakék a nagy eseményhez, de anélkül is fejedelmi lehet az összkép. A nagyobb fülönfüggők inkább azoknak valók, akik egyszerű frizurájukhoz csupán minimalista hajcsatot választanak fátyol és fejdísz helyett.

 

Az ápolt hosszú hajat megéri kiengedve viselni, hiszen lágy hullámokkal díszítve gyönyörűen mutat mindenféle hajszínben. A tiara az egyszerű, de gyönyörű frizurák esetében akár hajráfként is működhet, hogy a szem közelébe lógó tincseket hátrafogja. Ez a koncepció egy teljesen letisztult megjelenés alapja lehet, ráadásul gyorsan össze tudja rittyenteni a fodrász.

A tiarák az egyik legnőiesebb volumennövelő hajkreációk elkészítésében is segítségre lehetnek. A fejtetőn hátrafésült, és hajlakkal fixált frizurához épp kapóra jön a csillogó fejdísz. A megemelt hajtövekkel dúsnak ható hajviselet alakítható ki.

 

A középvonalban elválasztott haj egyre divatosabb, napjainkban akár egy rövid bob frizurával is jól mutat. Ha szereted a copfokat vagy a fonott hajtincseket, akkor érdemes emellett a stílus mellett dönteni.

 

Egy sikkes konty engedi, hogy érvényesüljön a ruha elegáns kivágása, ugyanakkor nem csak komoly, hanem bohém benyomást is kelthet. A kettő közötti arany középút kerüli a mesterkélt, modoros hatást, mégsem túl zilált, mint mondjuk, a virágkoszorúkhoz tervezett, bohókás frizurák.

A kissé lelógó, laza kontyok egyfajta romantikus stílusú átmenetet képviselnek a szabadon hagyott és a felkötött haj között. A féloldalasan elrendezett tincseket könnyen bele lehet fűzni a tiara egyik oldalába.

 

A rendezett, feszes kontyok megengedik, hogy a tiara a legelőkelőbb oldalát mutathassa meg. Akár középen is el lehet választani a hajtömeget, és az egyszerűbb tarkókonty sem kelt majd snassz hatást. Ám érdemes meghagyni a tincsek lágyságát és rugalmasságát, mert a betonkeményre fixált haj nem mutat túl jól. Néhány lazán megcsavart hajfürttel természetesebb benyomást kelt az összkép.

 

Ha kiengedsz egy-egy tincset, azzal nagyon finom, bájos hatást érhetsz el. Apró hullámokban érdemes viselni a kósza szálakat, melyek a homloknál, és a fül közelében mutatnak a legjobban a tiara mellett.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés