Egy modern nő számára az ötvenes, hatvanas, és hetvenes évek divatja talán már távolinak tűnhet, pedig a vintage stílus nőies elemei még ma is őrzik a régen lefektetett alapokat. A klasszikus fazonok divatszavatossága sohasem jár le, hiszen újragondolt formában mindig alkalmazkodni tudnak az aktuális trendekhez.

hirdetés

A 2020-as év a divatfelhozatal szempontjából egy hatalmas olvasztótégely, mely összemossa és újrafazonírozza a különféle korszakok ikonikus szabásait. Míg a nyolcvanas-kilencvenes évek irányzatai élesen kirajzolódnak ebből a masszából, az ötvenes-hetvenes évek vintage stílusjegyei szinte észrevétlenül simulnak bele a kavalkádba.

A mai menő szetteket elnézve, sokan nem is gondolják, hogy ezek a trendek milyen régre nyúlnak vissza az időkben, hiszen például az ötvenes évek konzervatív öltözékelemei többnyire nehezen összeegyeztethetőek a modern felhozatallal.

Pedig a mai divat alapjait olyan klasszikus sziluettek adják, melyeknek messzire nyúlnak a gyökereik. Összeállításunkban olyan egyszerű, időtálló fazonokat gyűjtöttünk össze, amikből a mai nők is szívesen szemezgetnek, gyakran nem is sejtve, hogy ezek a szettek nagyanyáink szekrényében éppúgy megtalálhatóak voltak.

Manapság mindent átsző a vintage stílus

Míg pár évvel ezelőtt éles körvonallal különült el a modern divattól a vintage stílus, manapság szövevényes szálaival fonja össze a különféle trendelemeket. A 2020-as és 2021-es irányzatok alappillérei több korszakból tevődnek össze, egymásba illesztve az elsőre eltérőnek látszó, mégis sok közös vonással rendelkező divatepizódok puzzle-darabkáit.

 

Most nehéz bármire is azt mondani, hogy ez az idei év jellegzetes sajátossága, ugyanis mindennek, ami ma újragondolva bekerül a trendkörforgásba, van egy régi megfelelője. Ezt valahogy mindenki sejti, de, hogy milyen mértékben uralkodik ez a tendencia, a múltbéli divatfotókból mérhető le igazán.

Korábbi cikkünkben már felelevenítettünk néhány meghatározó korszakot, most újabb izgalmas képekkel jelentkezünk, melyek visszarepítenek minket az időben! Ha átgondolod, milyen ruhafazonokat viselsz szívesen, szerinted melyik divatkorszakban éreznéd magad a legjobban?

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés