A divattervezők szeretnek a múltból inspirálódni, és a már jól ismert fazonokat kicsit felújítani, izgalmasabbá tenni. Az utóbbi években tényleg a retró uralja az irányzatokat, és egyre nehezebb olyan ruhadarabot találni, amely ne lett volna divatos harminc vagy negyven évvel ezelőtt. Most mutatunk pár régi fotót, amin jól látszik, hogy a divat szinte semmit sem változott!

hirdetés

A divat állandó körforgásában a trendek körbe-körbe járnak, várva az alkalmas pillanatra, amikor ismét visszatérhetnek. A fazonok szinte folyton ismétlődnek, ám egy kicsit mindig izgalmasabbak, érdekesebbek lesznek. A tervezők rendszerint a modern nők ízlésére szabják a retró ruhadarabokat.

Mai divat régi képeken: ezekért a ruhákért rajongtak a nők

Valóságos kavalkád van a trendek között, hiszen egymással viseljük a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek közkedvelt darabjait, megbolondítva a mai stílusokkal. A mamafarmer például jó barátságot ápol a bőrzakóval és az edzőcipővel egyaránt, a végeredmény pedig még színesebb lesz, ha a stílusmixet apró retiküllel dobjuk fel.

Természetesen nem ez az első alkalom, hogy tombol a retró láz, elvégre már évtizedekkel ezelőtt is szívesen nyúltak a tervezők a letűnt fazonok után. Jól látszik ez például a kilencvenes években megtartott divatbemutatókból. Akkoriban a dizájnerek szívesen inspirálódtak a negyvenes évekből, ám a hetvenes éveket sem felejtették el teljesen, így pár közkedvelt szabás a hippi korszakból is bekerült a repertoárba.

A régi fotókat elnézve, rögtön olyan érzésünk támad, mintha valamelyik mostani divathét során készültek volna a felvételek, hiszen az előző évezred trendjei nagyon hasonlítanak a mostaniakra. Ha kíváncsi vagy, hogy melyek azok a divatos fazonok, amik napjainkban úgyszintén sikkesnek számítanak, akkor lapozd végig a galériát!

 

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés