A nőies egészruha most népszerűbb, mint valaha, a tavaszi divat ugyanis visszahozza a köztudatba a klasszikus sikk fogalmát. A fazonokból is lemérhető, hogy a hatvanas-hetvenes évek trendjei nagy hangsúlyt helyeznek a feminin stílusjegyekre.

hirdetés

Nem kell sokat agyalni a részleteken, ha az öltözék fő alkotóeleme egy jól megválasztott, nőies egészruha, ami most ráadásul a tavaszi divat főszereplője lesz. A feltörekvő retró trendek leginkább a hatvanas-hetvenes évek klasszikus fazonjait veszik alapul, de a nyolcvanas-kilencvenes évek stílusjegyeit megidéző bodycon ruháktól sem kell még elbúcsúznunk.

A nőies egészruha lesz a tavaszi divat egyik slágerdarabja: csinos fazonok jönnek

Sokoldalúnak ígérkezik a befutó kínálat az egybeszabott ruhák háza táján, és bizony rengeteg változásra számíthatunk. Míg az elmúlt pár évben a lezser nőiesség kapott hangsúlyt, idén már a klasszikus sikk is beférkőzik az utcai divatba.

Bár a retró fazonok többnyire újragondolt formában térnek vissza, a modern újítások nem szorítják háttérbe a klasszikus stílusjegyeket.

 

Az extra minitől a maxiig sokféle ruhatípus jelenik meg a tavaszi divat kínálatában, így a nőies egészruha kiváló lehetőségeket kínál az öltözködés fellendítésére. A hatvanas évekből az A vonalú és a babydoll típusú ruhácskák térnek vissza kantáros, fodros vagy egészen letisztult változatban, míg a hetvenes évek stílusesszenciái főként a midi és maxi fazonú blúz- és ingruhákban mutatkoznak meg.

A farmer, a tweed, a kordbársony, valamint a bőrutánzó anyag a dresszek terén éppúgy előtérbe kerül kora tavasszal, és némi változásra is számíthatunk, hiszen a lengébb megoldásokkal sem kell nyárig várni, réteges kombinációkban akár már most bekerülhetnek a szettekbe.

Az alakhangsúlyos bodycon ruhák gyönyörűen vegyítik a retró trendeket, ha nem is finomabb, de nőiesebb változatban kerülnek be idén a divat vérkeringésébe.

A ruhák esetében ugyancsak számolni lehet a hatvanas-hetvenes évekre jellemző mintázatokra, a virágmotívumokra, a háromdimenziós díszítőelemekre, például hatalmas rózsákra vagy masnikra.

Az ingruhák blézerrel, színes harisnyával, szövetkabáttal kombinálva is bekerülhetnek az öltözékbe, a letisztult szabású A vonalú ruhákhoz pedig szinte adják magukat a divatos Mary Jane-típusú pántos cipők.

A derékvonal kiemelése szintén hangsúlyba kerül az ötvenes és hatvanas évek divatját megidéző dresszeknél, tavasz végén pedig a vintage hangulatú fehér és csontszínű csipkeruhák hoznak fellendülést a nőies öltözködés terén.

Akár letisztult, akár színes-mintás összképben gondolkodsz, nem kell túlkomplikálni az egybeszabott ruhával megalapozott szettet, finom, visszafogott kiegészítőkkel megtámogatva is szuper nőiessé varázsolják a megjelenést.

Ha gyakran dilemmázol azon, hogy mit vegyél fel, egy jól szabott nőies egészruha segítségével lényegesen leegyszerűsítheted az öltözék összeállítását, a tavaszi divat nagyon sok lehetőséget kínál hozzá.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Edward Berthelot.

  • Megosztás:
hirdetés