A szoknyás szettek az őszi-téli szezonban is jól variálhatóak, noha annyi biztos, hogy nem a lenge, légies kombinációk kerülnek előtérbe. A népszerű fazonok egy vastagabb nejlonharisnyával, csizmával elképesztően jól mutatnak a hűvösebb napokon, gyakorlatilag egyetlen ruhadarab segítségével sikkessé formálhatod a megjelenésedet. Csinos, stílusos összeállításokat mutatunk, melyeknek az őszi-téli szoknyadivat legmenőbb darabjai adják a vezérfonalát.

hirdetés

Csinos, stílusos szoknyás szettek árakkal

Egyetlen szoknya szó szerint csodákra képes, egy pillanat alatt sikkessé és stílusossá varázsolja a megjelenést. Bármely fazonra essen a választásod, a saját ízlésedre formálhatod az eredményt, hiszen leginkább a kiegészítőktől függ, hogy inkább nőies, vagy éppen vagány hatást kelt az összkép.

Az őszi-téli időszakban a légies, könnyed anyagok háttérbe szorulnak, azonban a vastagabb, markánsabb darabok éppen olyan észrevétlenül csempészik bele a kifinomult eleganciát a divatos szettekbe. A szezon sztárjai egyértelműen a bőrhatású szoknyák, de a pliszírozott, bársonyanyagú, vagy éppen tweedverziókkal sem lehet mellényúlni.

A lényeg minden esetben az, hogy a szoknya jól mutasson egy vastagabb harisnyával, illetve egy sikkes csizmával. A hosszabb fazonokat célszerű bokacsizmával, míg a rövidebbeket akár térd felé lógó darabokkal párosítani. Mutatunk egy kis inspirációt.

Képek: Getty Images.

 

Bőrhatású szoknya

A bőrhatású szoknya minden szezonban remek választásnak bizonyul, ám az őszi-téli időszakban különösképp megfűszerezi a megjelenést. Az alapvetően igencsak határozott ruhadarab megjelenhet vagány, ütős szettekben, de a finom, nőies vonalat éppúgy képviselheti. Egy csinos bokacsizmával és sikkes blúzzal, blézerrel kombinálva abszolút belefér az irodai összeállításokba is.

Szoknya: Reserved, 7995 forint. Mohito blúz: About You, 9995 forint. Blézer: Mohito, 17 995 forint. Graceland bokacsizma: 10 990 forint.

 

Pliszírozott szoknya

A pliszírozott szoknyák alapvetően vékony, lenge anyagból készülnek, s ezek a darabok elterjedtebbek a hétköznapi divatban, azonban manapság már be lehet szerezni az őszi-téli szezonra gyártott variációkat is. Ezeket vastagabb anyagból szabják, talán a műbőr változatok a legnépszerűbbek ilyenkor. Noha a tartásuk, esésük ebből adódóan kissé megváltozik, az eredmény éppen olyan csinos és sikkes hatást kelt. Bakancs mellett kifejezetten vagánnyá válik a szoknya, miközben a szett mégis rejt magában némi eleganciát.

Only márkájú pliszírozott szoknya: About You, 14 990 forint. Pulóver: H&M, 7995 forint. Bakancs: Sinsay, 7995 forint. Jenny Fairy táska: CCC, 14 995 forint.

 

Bársonyszoknya

A bársonyanyag az őszi-téli szezon egyik nagy befutója. Kellően meleg, szuperül mutat a hideg időjáráshoz alkalmazkodó szettekben. Egy ilyen típusú szoknyához gyakorlatilag bármilyen kiegészítő remekül passzol, azonban célszerű velúrcsizmával párosítani, ettől rendkívül kifinomult és ízléses lesz az eredmény.

Vero Moda szoknya: Zalando, 11 490 forint. Kardigán: Sinsay, 6995 forint. Jenny Fairy csizma: CCC, 14 995 forint. Guess táska: Van Graaf, 49 990 forint.

 

Tweedszoknya

A tweedanyag már önmagában vastagabb hatást kelt, éppen ezért egy ilyen szoknya kifejezetten passzol az őszi-téli időszak hangulatához. Számos árnyalatban és mintában kapható a szezon egyik legnépszerűbb darabja, az üzletek kínálatában rengeteg fazonnal lehet találkozni. Elegáns, nőies szettek részeként mutat a legjobban, de a lezserebb, hanyag eleganciát tükröző összeállításokban szintén megállja a helyét. Egy szimpla pulcsival is viselheted.

Szoknya: Reserved, 7995 forint. Pulcsi: Mohito, 9995 forint. Graceland csizma: Deichmann, 16 990 forint. Esprit táska: Fashion Days, 16 599 forint.

 

Kiemelt kép: Isa Foltin/Christian Vierig/Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

Montázsok: Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés