Ez a klasszikus női zakó a tavaszi szezon kulcsdarabja, ami még a teljesen snassz, hétköznapi farmernadrágos szetteket is sikkessé varázsolja. A tweedblézer a francia nők jolly joker trükkje a nőies összkép megteremtéséhez.

hirdetés

A tavaszi időszakban a többség általában felszabadultabban öltözködik. Ilyenkor háttérbe már szorulnak a vastag anyagok, s habár a réteges öltözködés marad, a nőies vonalak nem kerülnek takarásba a tömött, pufi holmik által. Noha télen sem lehetetlen hangsúlyozni a csinos alakot, a tavaszi szezon sokkal kegyesebb a sziluetteket, fazonokat illetően.

Az idei év abszolút a nőies eleganciáról szól, miközben a retró trendek is szárnyalnak az utcai divatban. A hatvanas évek kedvelt darabjai modern köntösbe csomagolva tértek vissza 2024-ben, nem csoda hát, hogy a sikkes kis tweedblézer lett a tavasz egyik legnépszerűbb viselete az elmúlt időszakban. A Chanel kedvenc darabjában mindenki kifutómodellnek, de legalább egy modern kori Audrey Hepburnnek érezheti magát!

A tweedblézer szimpla farmerral is stílusos

Habár a népszerűsége ingadozó, a tweedblézer már a hatvanas évek óta uralja a nőies divatot. A Chanel kifutóin mindig találkozni egy-egy sikkes fazonnal, de az utcai trendek vérkeringésében éppúgy aktívan jelen van az elegáns blézertípus. Elegáns holmikkal, szimpla farmernadrággal vagy szoknyával egyaránt összeboronálhatod, a franciás megjelenés mindenképpen garantált!

 

Na de mi rejlik a tweedblézerek sikere mögött? Egyrészt idén tavasszal a hatvanas évek trendje modern formában ugyan, de határozottan visszatért, ezáltal a vastag blézerfazonok is egyre több ruhatárban kapnak fontos szerepet.

Másrészt az efféle blézerek hihetetlenül praktikusak. Amellett, hogy elegánsabbá teszik a mindennapi megjelenést, remekül alkalmazkodnak a tavaszi időjárás változékonyságához. Melegek, ezáltal átmeneti kabát helyett is viselheted őket, merev, határozott tartásuknak köszönhetően abszolút megállják a helyüket egy ballonkabáttal szemben.

A tweedanyagú blézerek mellett szól továbbá, hogy nem csak kosztümszettben mutatnak jól. Változatosan variálhatod őket a tavaszi időszak szimpla kulcsdarabjaival, az outfit minden esetben franciás hangulatot kelt majd. Még a lezser farmernadrág és edzőcipő kombó mellé is ütős választás lehet a vastagabb anyagú blézer, a merészebb stílusmixek idén roppant izgalmassá teszik az öltözködést.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés