Legyen bármilyen divatos a télikabát, hamar megunásra kerül, hiszen ebből a darabból általában nem tart otthon egy szekrényre valót az ember lánya. Ha te is úgy érzed, hogy az utcára kilépve mindig ugyanazt a képet nyújtod magadról a hideg hónapokban, ezekkel az aprócska trükkökkel feldobhatod a télies öltözékedet.

hirdetés

Hiába a változatos öltözködés, télen, amikor kilépünk az ajtón, az esetek többségében ugyanaz a kabát, sapka és sál takar minket. Nem mindenki teheti meg, hogy négy-öt télikabátot cserélgessen egy szezon alatt, de a már megunt darabot is izgalmasabbá lehet tenni, ebben pedig a legújabb trendek segítenek.

A kiegészítőket váltogatni még mindig olcsóbb mulatság, és ebben az esetben nem csak a vidám színek játékával lendítheted fel a megjelenésedet. A különféle sálmegkötési módokkal egészen új stílusba viheted el az öltözékedet, illetve a sapkafazonok változtatásával éppúgy kreatívan alakíthatod a szettedet.

Alkalmazhatsz feltűnő színblokkokat, vagy bravúros stílusmixeket hozhatsz össze, sőt, kedvedre kísérletezhetsz az eltérő anyagfelületek összeházasításával. Egyik nap sportos, másik nap nőiesen sikkes lehetsz, csak bátran engedd szabadjára a fantáziád.

Bőven tartogat még stíluslehetőségeket a megunt télikabát!

Mindig ugyanúgy tekered körbe a nyakadon a sálat? Akkor változtass ezen! A túlméretezett, plédszerű sálkreációkat egy övvel a kabátra is ráfoghatod, mint egy pelerint, vagy egy vállkendőt.

Új trend hódít idén, ami a didergésnek is garantáltan véget vet. A dupla kabát irányzatát már sokan követik, és egyáltalán nem olyan idétlen, amilyennek hangzik. Ha oversize kabátod van, ami ráadásul nem elég meleg, máris kipróbálhatod ezt a cselt: fogj egy kevésbé vastag átmeneti kabátot, és arra kapd fel a télikabátodat. Nyert ügyed van, amennyiben a felső réteg karöltője továbbra is kényelmes marad, és az alakodat sem bántják a vastag rétegek.

Ezzel a trükkel egyébként izgalmas stílusmixeket hozhatsz össze: bármilyen furcsa elképzelni, a sportos dzseki is jól mutathat egy semleges, őszi szövetkabátkán.

Ha túl átlagosnak érzed a szetted télikabáttal betakarva, trükköz a fejfedőkkel! A hatvanas évek trendi kalapjai óriási népszerűségnek örvendenek idén, éppúgy, ahogy a nőies, karakteres sapkák, gyöngydíszítéssel, vagy franciás fazonnal.

Sportosan lezser a stílusod, de unod már a futószalagon végtelenített farmernadrág és kabát kombinációkat? Lepd meg magad azzal, hogy felkapsz egy lenge ruhát, amit ugyanúgy vagány kiegészítőkkel variálhatsz. Ebben az esetben a rétegezés még fontosabb, hiszen nem az a cél, hogy megfázz.

Amennyiben nőies szövetkabátod van, időnként feldobhatod sportos elemekkel. A téliesen bélelt edzőcipők garbóval és blézerrel egyaránt jól mutatnak, ráadásul ennyi lazaságot a szövetkabát is elbír.

Azt gondolnánk, hogy egy kockás kabátban nem sok stíluslehetőség rejlik, pedig éppolyan sokoldalúan variálható, mint az egyszínű, visszafogottabb társai.

A retró hatás érdekében, bátran kísérletezz a különféle textúrákkal és rokonmintázatokkal.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés