Bár a nagy napon elsősorban a menyasszonyé a főszerep, vendégként sem lehet akármit viselni egy esküvőn. Van néhány tiltólistás ruhadarab, amit illetlenség felvenni a ceremóniára.

hirdetés

Az esküvőn egyértelműen a menyasszonyon van a reflektorfény, azonban ettől függetlenül vendégként sem vehet fel akármit az ember. Fontos, hogy jól érezd magad a kiválasztott darabban, ám más szempontoknak ugyancsak meg kell felelnie a ruhádnak. Amellett, hogy nem célszerű piros, fekete vagy fehér kreációt választani, más szabályokat szintén érdemes figyelembe venni. Illetlenségnek veszik, ha ezekben a tiltólistás darabokban jelensz meg.

 

Így semmiképp ne öltözz vendégként egy esküvőn

Ne öltözd túl a menyasszonyt!

Az első és legfontosabb, hogy ne öltözd túl a menyasszonyt. Ez nem feltétlenül arra vonatkozik, hogy ne vegyél fel olyan ruhát, ami „túl csinos”, sokkal inkább a feltűnő, harsány darabokon van a hangsúly. Ha rikító színű összeállításban érkezel, az egész násznép rád fog figyelni, de ugyanez igaz a hatalmas mintákkal díszített, extravagáns ruhákra is.

Hercegnős estélyit sem ajánlott felvenni, ami látványosabb, mint a menyasszonyi ruha. Meg kell találni az arany középutat az elegancia és a visszafogottság határán.

Lehet kényelmes, de ne legyen slampos

Természetesen nem kell kényelmetlenül feszengened a ceremónián és a lagzin, azonban fontos, hogy a megjelenésed semmiképp ne legyen slampos. Ha valaki nem bírja a magas sarkú cipőket, annak érdemes csinos, szling fazonú félcipőt vagy lapos szandált választania, a fehér edzőcipő azonban kerülendő egy esküvő alkalmával.

Bár a hétköznapokon simán belefér a maxiruha-fehér sportcipő párosa, egy esküvőn illetlenség túltolni a lazaságot, amennyiben nem lezser stílusú összejövetelre szól a meghívó. Ugyanez igaz a farmernadrágokra is. Ha határozottan elzárkózol a ruháktól és a szoknyáktól, válassz egy csinos nadrágkosztümöt az alkalomra, de semmiképp ne viseld a hétköznapi farmeredet.

Természetesen célszerű az esküvő hangulatához igazítani a megjelenést, a lazább, pár fős ceremóniák kivételt képezhetnek az öltözködési szabályok alól. Többségében azonban érvényesülnek az örök érvényű szabályok, és vendégként éppúgy ajánlott sikkesen, elegánsan érkezni.

 

A kihívó darabok abszolút tiltólistásak

A sokat mutató, dögös ruhadarabokat érdemes a szekrényben hagyni, ugyanis a mélyebb dekoltázs, a túlzottan rövid szoknyarész abszolút illetlenségnek számít egy esküvőn. A kihívó öltözködés ugyanúgy eltereli a menyasszonyról a figyelmet, mint a rikító, neonszínű darabok, arról már nem is beszélve, hogy egyáltalán nem passzolnak az elegáns, kifinomult esküvői hangulathoz.

Egy mélyen kivágott, sokat mutató ruha közönséges hatást kelthet, negatív értelemben hívja fel a figyelmet a viselőjére. A túlzottan áttetsző, átlátszó darabokkal ugyanez a helyzet. Ha napfénynél nem is sejlik át az anyag, az esti tánc közben, a reflektorfény alatt bizony sokszor többet mutathat, mint amit szeretnél, ami szintén nem szerencsés egy lagziban.

Ráadásul a nagyon kivágott ruhafazonokban nem kényelmes mozogni, táncolni, sokszor még ülni és enni sem, ezért a saját komfortérzeteden is sokat ronthat egy merészebb öltözék.

A cipőválasztással éppúgy hibázhatsz

A cipőválasztással szintén érdemes vigyázni. Az edzőcipők abszolút tiltólistásak, már csak a lezserségük miatt is, de az ormótlan loaferek sem illeszkednek az esemény elegáns hangulatához. Az extrán magas cipők túlzottan szexi hatást keltenek a ceremónián, ráadásul balesetveszélyesek és kényelmetlenek lehetnek az est folyamán.

Ezek a darabok a hétköznapok során beleférnek az elegáns öltözékekbe, ám egy esküvőn más szabályok érvényesülnek.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés