A sötét kabát és csizma praktikus, érthető, hogy sokan választják őket a hideg szezonban, ám nem muszáj belesüppedni a morózus téli látképbe. Egy színes sapka, vagy sál nem csak a megjelenésedet, hanem a kedvedet is felturbózza.

hirdetés

Sokan nem is a hideggel, inkább a derűs fények és színek hiányával birkóznak meg nehezen a tél folyamán. Ilyenkor gyakran ködös, szürke, koszos masszává olvad össze az utcakép, melyben alaktalan árnyként vonulnak a sötét kabátrengetegek.

Az ember úgy érzi, eltűnik a vaskos kabát alatt, és csak egy sápadt arc jelzi, hogy valahol ott rejtőzik a sötét ruharétegek álcájában. Persze logikus, hogy miért kelendőbbek ebben az időszakban a sötétkék, szürke, fekete kabátok, hiszen senki nem akarja egy világos anyagról vakargatni a latyakot, vagy a hólét.

Ám, ha már úgyis muszáj sapkát és sálat hordani a hidegre való tekintettel, érdemes kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket. Snassz színű kiegészítők helyett, válassz élénk, vibráló, vagy pasztellesen lágy darabokat, melyektől frissebbnek, üdébbnek tűnhet a bőröd, ha az arcod közelében viseled őket.

Vidám sapka és sál: feldobják a téli szettet

A semleges, egyszínű kabátokat remekül feldobják a kockás sálak, melyek mintája minimum két árnyalatot vonultat fel. Nagyon jó összhangot tud teremteni az öltözékben, ha a sál egyik tónusához igazítod a sapka színét.

Szintén izgalmasabbá teszi a megjelenést, ha a visszafogott árnyalatokból álló, letisztult szerelésedet megbontod egy élénk színű sapkával.

Nem árt egy összehangolt színritmust követni a rétegek között. A sapka árnyalata felbukkanhat a kabát alatt is, esetleg visszaköszönhet a farmered kék tónusában.

Az is szuper ötlet, ha a cipődet, csizmádat egyezteted a sál egyik színével.

A világos pulóver és sötét kabát kombinációit egyaránt csodásan felpezsdítik a piros kiegészítők.

Fehér, puha pulóverekkel a pasztelles sapkák, sálak teremtenek lágy harmóniát.

A színes kiegészítők energikusabbá, élénkebbé teszik a szettet, nem mellesleg, fiatalító hatással bírnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés