A nyolcvanas évek alternatív zenei irányzataihoz csatlakozva robbant ki először a piros-fekete kockás flanelingek őrülete, majd a kilencvenes évek grunge stílusával feküdt rá újra a divat erre a hullámra, és akkor már bővítette ennek a mintának a repertoárját. Nézzük, hogyan csapódott le a mai trendekben!

Aki „alteros” volt a nyolcvanas években, szinte összenőtt a piros-fekete kockás cuccaival. Akkoriban még csak az ingekre, kabátokra, nadrágokra terjedt ki ez a mintaőrület, manapság azonban, számtalan kiegészítőn és ruhadarabon felbukkan, és szinte minden stílusban uralkodó szerepet tölthet be.

Újra menők a piros-fekete kockás cuccok!

Annak, aki mostanában vásárol, valószínűleg feltűnt, hogy az őszi-téli kollekciókban felütötte fejét a piros-fekete kockás mintázat, mellyel sokszínűen lehet játszadozni. Nemcsak vagány, hanem nőies szettekbe is belekerülhet, például, tökéletesen passzol hozzá a vörös rúzs és a fekete térdcsizma.

 

Plédkockás szoknyával, blézerrel, ingruhával, vagy pelerinnel is becsempészheted az öltözékedbe, de a régi irányzatokat felmelegítve, bakanccsal, rockos kiegészítőkkel is jól mutat. A kilencvenes évek lázadó grunge irányzatának kedvelt darabja, a piros-fekete kockás nadrág is visszatért köreinkbe, de már sokkal szolidabb stílusokhoz kapcsolódik, mint korábban.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés