A ruhavásárlás sokszor nagy macerával jár: a megfelelő fazonok, színek, méretek kiválasztásával időnként minden nőnek meggyűlik a baja. Ennek egyik oka, hogy sok ruhát vékony, magas alkatra terveznek, és szinte azonnal meglátszik, ha van egy kis felesleg. Szerencsére vannak olyan ruhadarabok, amelyek a plus size nőkön mutatnak a legjobban!

hirdetés

Valamilyen szinten mindenki átélte már azt a csalódást, amikor a próbababán tökéletesen mutató ruhadarab, felvéve egészen más hatást keltett, és borzalmasan állt. Ezért legtöbbször a fazonkialakítás okolható, hiszen a tervezők előszeretettel készítenek olyan szabásokat, amelyek csak a hibátlan testű hölgyek számára előnyösek.

Szerencsére ez a jelenség egyre inkább kezd háttérbe szorulni, mert a nagy divatházak, valamint a fast fashion márkák is szélesítették a kollekcióikat, hogy minden testtípus igényeit kielégíthessék. Ez a tendencia nem csupán a méretsor kibővítésében jelenik meg, hanem a fazonok változatosságában éppúgy érzékelhető. A divatvilág ugyanis egyre elfogadóbb, ezt bizonyítja, hogy számos plus size modellel lehet találkozni a kifutókon és a kampányokban.

Az őszi trendek között is találunk szép számmal olyan kreációkat, amelyek minden testalkaton jól mutatnak, sőt. Egyes ruhadarabok a telt idomokkal rendelkező nőknek a legelőnyösebbek, hiszen az oversize hatás helyett, az előnyös alakformáló tulajdonságok kerülnek előtérbe.

Őszi trendek, amelyek a plus size nőkön mutatnak a legjobban

A pulóverruhák nagyon sikkesnek számítanak ősszel, nem véletlenül. Könnyedén lehet őket variálni, és telt idomokon úgyszintén jól mutatnak. Érdemes vastagabb anyagból készült, de lágy esésű ruhát választani, és azt feldobni egy övvel, így ki lehet vele hangsúlyozni a derék karcsúságát. Az oldalhasíték nem csak szexi, hanem optikailag megnyújtja a lábak és a test vonalát.

A hosszú ujjú, átlapolt mellrészű, karcsúsított ruhák szupernőiesek, és csizmával, kabáttal kombinálva sem tömbösítik az alakot, ezért az őszi-téli ruhatár kötelező elemei. Teltkarcsú és molett alkatú hölgyeknek úgyszintén ajánlottak, hiszen megfelelő fazonkilakítással elrejtik a vastag karokat, így könnyen elterelik a figyelmet a feleslegről. Érdemes derékban hangsúlyos ruhák közül válogatni.

A mell alatt szabott, és a derékcsúcsnál szűkített bőrruhák kifejezetten jól állnak a kerekded vonalakon. Kedved szerint variálhatod őket, és akár egy övvel is feldobhatod a megjelenésed.

Az egyenes szabású kabátok minden testalkaton jól mutatnak, hiszen optikailag nyújtják az alakot, így magasabbnak és vékonyabbnak tűnik bennük az ember lánya.

A kötött pulóvereket sem érdemes kihagyni a repertoárból, hiszen a puha darabok egyszerre praktikusak és nőiesek. Az oversize fazonok helyett, érdemesebb alakkövető, vagy derékban passzrészes megoldásokat választani.

Kiemelt kép: Isa Foltin / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés