A magyar tervezők lerántották a leplet a 2024-es őszi-téli trendek legerősebb stílusrészleteiről. A nőiesség jegyében telik majd az új szezon, miközben izgalmas színek és egyedi vonalvezetések koronázzák meg az elegáns, sikkes összeállításokat.

hirdetés

A Budapest Central European Fashion Week már nem csak hazai terepen vonzza az érdeklődőket, nemzetközi divatszakemberek és influenszerek is feltűntek a közönség soraiban. Zseniálisan összeállított szetteket, inspiráló ruhákat és kiegészítőket láthattunk a divatbemutatókon, és valóban érdemes volt nem csak egyben szemlélni a fazonokat, hanem elkalandozni a részletekben.

Izgalmas minta- és színkavalkádot vonultattak fel a magyar márkák a kifutókon, és bár érezhető volt a retró vonal továbbgöngyölítése, mégis rengeteg újdonságon akadt meg a szemünk. A divat pár lépéssel mindig előttünk jár, így előre betekintést nyerhettünk a 2024-es őszi-téli kollekciókba, melyek egyúttal a következő szezon trendjeit is felvázolták.

A magyar tervezők csodás darabokat mutattak be a divathéten: íme, a legerősebb őszi-téli trendek

Miközben a többség még csak a tavaszi-nyári szezonra készül, a magyar tervezők már az azt követő őszi-téli időszak öltözködési alappilléreit fektetik le. Még szeptemberben beszámoltunk a legismertebb márkák tavaszi-nyári kollekcióiról, most pedig előrevetítjük az év végi repertoárt is egy szuper képes összeállítással. A galériában összegyűjtöttük a magyar márkák legcsinosabb, legütősebb ruhadarabjait. Az új kollekciók kreációiból nem is tudnánk kedvencet választani, olyan egyedi és izgalmas a repertoár.

 

Idén január 22. és 28. között került megrendezésre a Budapest Central European Fashion Week, amelyről nem túlzás azt állítani, hogy hazánk legnívósabb, legpörgősebb divateseménye. A catwalk show-k mellett kiállítások, kerekasztal-beszélgetések, open showroomok, különleges vásárlási lehetőségek és zenei programok várták a divatra nyitott látogatókat. A side eventekkel kezdődő divathét központi eseményén 29 márka mutatta be legújabb kollekcióját, köztük lengyel, szlovák, szerb, osztrák és ukrán tervezők.

Az immáron 13. alkalommal lebonyolított eseménysorozatnak ismét a Szépművészeti Múzeum adott otthont. A helyszín fantasztikus hangulatával már eleve megalapozta a catwalk show-k fényét. A márkák fantasztikus darabokkal készültek a 2024-es őszi-téli szezonra. A közönség – köztük mi magunk is – szóhoz sem jutott a csodás, nőies és izgalmas kreációk láttán.

Mondhatnánk, hogy idén mindenki hozta a szokásosat. Ez azonban azt a hatást keltené, mintha évről évre ugyanazt ismételnék a bemutatók. Erről azonban szó sincs! Tény, hogy minden tervező belecsempészi a rá jellemző vonalvezetést és látásmódot a kollekcióiba, azonban ezúttal olyan stílusfűszerekkel koronázták meg a darabokat, hogy igazán egyedi és különleges repertoárt vonultattak fel a divat szerelmesei előtt.

Az idén felfutott fekete-fehér trend abszolút dominált a kifutón, ahogy a sötétkék és a mélyebb lilák szintén gyakran bukkantak fel a nap folyamán. Mindezek mellett azonban a legtöbben merészebb vizekre eveztek, és vibráló, könnyed, frissítő tónusokra bízták a pezsgő, nőies hangulatot.

 

Miközben minden egyes magyar márka egyedi és minden ruhadarabjáról abszolút felismerhető, van valami közös a hazai divatot képviselő szakemberek látásmódjában. A trendek igazi stílusmixek formájában jelennek meg. A kényelem és az elegancia ötvözete a nőiesség egy modern formáját hozza a kifutóra.

A ruhákat elnézve az ember rádöbben, hogy sokszor az egyszerű, klasszikus fazonok is lehetnek elképesztően stílusosak. Ráadásul nagyon sok hazai márka nyúlt vissza a régmúlt divatkorszakok ikonikus szabásvonalaihoz, mintázataihoz. A retró stílusrészletek modernizálásával roppant különleges darabok születtek, ha ki kellene választanunk a kedvencünket, nagy gondban lennénk.

Sokan egyáltalán nem várják az őszi-téli időszakot a napsütötte, forró nyár után. Idén azonban úgy tűnik, hogy rendkívül erős trendekkel, élénk árnyalatokkal és izgalmas fazonokkal találkozhatunk majd az utcákon. A divat egy kis pezsgést hoz a mindennapokba. A magyar tervezők határozottan azt sugallják, hogy a 2024-es szezon vidám és ultranőies lesz!

A BCEFW programjaira nem csak a helyszínen mutatkozott nagy érdeklődés. Közel húszezren nézték magas minőségben a Facebookon a divatbemutatók élő közvetítéseit, a legnépszerűbb TikTok-videó megtekintése pedig a rendezvényt követő napon százötvenezer fölött járt. Ám a nemzetközi divatszakemberek érdeklődését is felkeltette az esemény, a cseh és a lengyel Vogue, a szerb ELLE, az amerikai 10 Magazine és a nemzetközi The Impression divatszerkesztői kizárólag a BCEFW miatt érkeztek Budapestre.

Képek: HFDA/The Sparkle Content.

Forrás: HFDA.

  • Megosztás:
hirdetés