A táska sokak szerint csupán egy praktikus divatkiegészítő, ám a valóságban ettől sokkal több. A jól megválasztott retikül más stílust ad a szerelésnek, és könnyedén lehet a megjelenés éke. Nem csoda, hogy a tervezők egyre izgalmasabb, formabontóbb darabokkal lepik meg a nőket. A 2022-es táskadivat a fazonok, színek terén egyaránt tartogat újdonságokat, miközben a közkedvelt daraboktól sem kell elköszönnünk.

hirdetés

Az öltözködésre vonatkozó íratlan szabályok az utóbbi években fellazultak. Már nem kell feltétlenül összecsengenie a táska és a cipő színének, és az eltérő fémes árnyalatú részletek kombinálása sem jelent problémát.

Egyre többen játszadoznak a különféle stílusokkal, egy szetten belül akár eltérő irányzatokat, vagy régi és aktuális trenddarabokat is felvonultatnak. A cél az egyéniség és az egyedi divatszemlélet kihangsúlyozása, ezért nincs szükség elavult szabályokra.

Izgalmas és formabontó az idei táskadivat: ezeket a fazonokat keresd az üzletekben

A táskadivat is ehhez igazodik, mármint kilép a korábbi korlátok közül. A klasszikus fazonok mellett sok újdonság jelent meg, a felhozatalt pedig csak tovább színesítik a retró retikülök. Idén a nőies kialakítás kerül reflektorfénybe, a felkapott darabok apró pánttal rendelkeznek, és a feltűnő díszítések sem ritkák. A letisztultság egy időre háttérbe szorul, most nem ez lesz a legfőbb irányvonal.

Valódi színkavalkádban lehet majd részünk, mivel az év színe mellett más élénkebb tónusok éppúgy felkerültek a palettára. A piros, zöld vagy kék retikülöktől sem kell ódzkodni, akár egy semleges árnyalatból összeállított monokróm szettbe is belekerülhetnek. Ha inkább a visszafogottságot kedveled, akkor válassz bézs, esetleg barna kiegészítőt, amikkel nem lőhetsz mellé. 2022-ben is megunhatatlanok, így az efféle darabok sok fazonban felbukkannak majd az üzletekben.

 

A praktikus, vállra akasztható retikülök továbbra is megjelennek, így a bagett-től és társaitól nem kell elbúcsúzni. Ám idén főként a kézitáskák kapják a főszerepet a vezértrendekben. Az egészen apró, haszontalan fazonok azonban háttérbe szorulnak, a helyüket a nagyobb, praktikusabb kiegészítők veszik át. A formánál fontos kiemelni, hogy minden divatos, ami különleges. Megjelennek a vödörtáskák, a kerek, félhold alakú darabok. Az ilyen fazonkialakítások nagyszerű divatesszenciának számítanak.

Természetesen a díszítésről sem feledkezhetünk el. A csillogásról nem tudtak lemondani a tervezők, ezért flitterekből, láncokból nem lesz hiány az idei táskadivatban. A visszafogottabb hölgyek pedig a ráncolt, croissantra hajazó darabokkal dobhatják fel a megjelenésüket. A csinos kézitáska egyszerre feltűnő és visszafogott, pont olyan darab, amire mindenkinek szüksége van.

A hetvenes évek stílusmorzsái idén a fonott részletekben és a rojtokban köszönnek vissza. A nagy divatmárkák egészen feltűnő és visszafogott kreációkat is alkottak, az ízlésedtől függ, hogy melyiket választod.

A változatos irányzatoknak köszönhetően könnyedén megtalálhatod a tökéletes kiegészítőt, ami nagyszerűen illeszkedhet az elegánsabb és a sportosabb összeállításokhoz. Ha pedig szívesen váltogatod a kézitáskákat a szetted hangulatához igazítva, akkor több darabot is beszerezhetsz, így kedvedre variálhatod majd a stílusokat.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés