Úgy tűnik, hogy a retró divat jóvoltából a nyolcvanas-kilencvenes közkedvelt fazonjai egy darabig még biztosan velünk maradnak. Ám itt az ideje közelebbi vizekre evezni, mivel a tervezők a kétezres évek elejére is szívesen kacsintgatnak vissza. Egy elképesztően nőies kiegészítőt poroltak le idén: a baguette táska nagyobb népszerűségnek örvend, mint valaha!

hirdetés

A rövid pánttal ellátott, apró táskafazon a Fendi divatházhoz köthető. 1997-ben alkotta meg az olasz márka az első baguette táskát. Egy apró kiegészítőt szerettek volna piacra dobni, ami mindenhez passzol. Így született meg a váll alatt hordható fazon ötlete, amely nagyban különbözött a korszak sikerkreációitól. Korábban a nagyobb méretű retikülök számítottak divatosnak, így üdítő volt a változatosság.

A Fendi az évek során többször is változtatott a retikül kialakításán, ám a jól megszokott vonalvezetés megmaradt. Rengeteg színben piacra dobták, ezzel új korszak köszöntött be a táskák terén. Az állandó, jól kombinálható darabokat felváltották az apró, kézre álló kincsek, amelyekből többet is birtokoltak a nők. Az igazi divatimádók mindennap más baguette retiküllel mutatkoztak.

Az apró baguette táska idén egyik nőies összeállításból sem hiányozhat

A baguette népszerűsége nagyban köszönhető a Szex és New Yorknak. A szereplők többször is viselték a nőies retikült, így a kétezres évek elején mondhatni, mindenki rákattant erre a csinos kis fazonra. A sorozatban szereplő színésznők megjelenése nagyban befolyásolta a divatot, és a Sarah Jessica Parker által megformált Carrie szettjeiből még manapság is sokan inspirálódnak.

A kompakt kézitáskák idővel eltűntek, ám a divat körforgásának köszönhetően ismét felbukkantak. A tervezők ezt a kedvelt fazont is felmelegítették, és úgy tűnik, a nők máris rákaptak. Az őszi szezonban sok üzletben találkozhattunk már a baguette táskával, ám nyáron tényleg mindent ellepnek az apró retikülök. A divatbloggerek azt is megmutatják, hogy mennyire könnyedén kombinálhatóak!

A baguette igazán jól variálható, és több stílusban megállja a helyét. A sportos szereléseknek éppúgy nagyszerű kiegészítése lehet.

Mivel ez a retikül igazán apró, így az elegáns, nőies összeállításoknak is az éke lehet. Az egészruhákkal úgyszintén prímán muzsikál.

Az idei divat a stílusmixekről szól, így bátran kísérletezhetsz a különféle stílusokkal, anyagokkal, mintákkal. A feltűnő edzőcipő és a nadrágkosztüm variálása igazán modernné teszi a megjelenést, vagy akár szoknyával is kipróbálhatod a sportcipő és bagett-táska kombinációját.

A bagettfazon kiegészülhet hangsúlyos lánccal, idén ez a másik slágervariáció. A két retikül kombinációja kiváló választás lehet, ha nosztalgikus, mégis friss kreációt keresel.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Kép a cikkben: Streetstyleshooters / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés