Diana hercegné ruhatárából még manapság is sokan merítenek ihletet, és vannak, akik megrögzötten alkalmazzák a walesi hercegné bevált stílustrükkjeit. Híresebb szettjei annyiszor kerülnek elő a médiában, hogy még azok is betéve ismerik egykori öltözékeit, akik jóval Diana halála után jöttek a világra. Bár a ruhaválasztásairól rengeteg szó esik, az általa kedvelt kiegészítők csak ritkán kerülnek reflektorfénybe. Most azonban az egyik kedvenc kézitáskája került a figyelem középpontjába, amit ismét keblére ölelt a divat.

hirdetés

Diana hercegné összeállításaiból sokan inspirálódnak, többek között Katalin hercegné is, aki az utóbbi időszakban többször mutatkozott olyan szerelésben, amelyet a királyi család legnépszerűbb tagjának öltözéke ihletett. Ez talán nem is véletlen, hiszen a walesi hercegné kilencvenes években viselt szettjei közel állnak a mai divathoz.

A hétköznapi összeállításainál főszerepet játszott a kényelem, ezért csupa olyan darabot viselt, amiben nem kellett feszengenie. Diana sokszor hordott mamafarmert, amit blézerrel kombinált, a lazább szettjei között pedig még a biciklisnadrág és az egyszerű pulóver kombinációja is felbukkant. Manapság mindkét összeállítás újra sikkesnek számít.

A kiegészítők terén is jeleskedett, egyik kedvenc táskája a külön neki készített Lady Dior volt. A csinos kézitáskáért ma is sokan rajonganak, a francia divatház idén jelentette meg a retikül egy kisebb verzióját, amely már rengeteg rajongót szerzett magának.

A Gucci újragondolta Diana hercegné kedvenc táskáját

Diana hercegné a nagyobb táskákat preferálta a hétköznapokban, hiszen az efféle kiegészítőkbe minden belefér. Ezért volt az egyik nagy kedvence a Gucci praktikus kézitáskája, ami pont ideális mérettel rendelkezett, és a nőiesebb, valamint lazább öltözékeihez egyaránt passzolt.

 

A bőrtáskát a tervezők bambuszból készült fülekkel látták el. Finoman jelent meg az elején a márkajelzés, ezért egyáltalán nem számított hivalkodónak. Diana hercegné gyakran viselte ezt a kreációt elegáns ruhákhoz vagy sportos összeállításokhoz.

 

A Gucci táskája éveken keresztül nem szerepelt a divatház kínálatában, ám most Alessandro Michele csavart egy kicsit a fazonon, és izgalmasabb formában, új névvel jelentette meg. A táska a Diana nevet viseli, ezzel is tisztelegve a néhai walesi hercegné előtt.

A téglatestforma megmaradt, ahogyan a bambuszfülektől sem kell elbúcsúzni. A tervező ezen felül minden táskát neonszínben pompázó pánttal látott el, ettől sokkal izgalmasabb, modernebb hatást kelt a fazon.

Több méretben is elérhető a klasszikus retikül, ami szó szerint mindenhez passzol. Jól mutat farmerral, ám az elegáns ruháktól sem üt el, így azokkal éppúgy könnyedén variálható.

A praktikus táskafazon nem csak a Gucci kínálatában található meg, hiszen roppant népszerűnek számít, így sok üzletben elcsíphetőek az apró pánttal kiegészített retikülök. Bármivel összeboronálhatóak, ha pedig egy kis inspirációra lenne szükséged, akkor elég csak Diana hercegné összeállításaiból ihletet meríteni.

 

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Franco Origlia, Anwar Hussein / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés