A fonott táska ismét divatos, de nem úgy, mint korábban. A Bottega Veneta robbantotta ki az új trendet.

hirdetés

Úgy tűnik, két olasz márka uralja az idei táskadivatot: a Prada a kétezres években ikonikussá vált nylon minitáskáját hozta vissza a köztudatba, a Bottega Veneta pedig a fonott fazonra kínál olyan alternatívát, ami nem csak jól néz ki, hanem praktikus és egyszerű.

A Bottega Veneta tavaly négy díjat is bezsebelt a Fashion Awards-on, így hivatalosan is a 2019-es év legsikeresebb márkájává avanzsált. Népszerű kiegészítői miatt úgyszintén kiemelték a divatházak közül, így talán nem véletlen, hogy a fonott kazetta-táskája lett az idei tavaszi-nyári szezon egyik legkapósabb darabja, amire máris lecsaptak a divatrajongók.

Daniel Lee 2018 óta a divatház vezető tervezője, eddigi ténykedésével pedig nem csak felfrissítette a brand stílusát, hanem abszolút sikerre vitte: elérte, hogy a Bottega Veneta iránymutató legyen a divatban, vagy ha úgy tetszik, diktálja a trendeket.

Ez a fonott táska viszi a pálmát idén!

Igaz, nem mindenki vásárol designer kiegészítőket, de számítani lehet rá, hogy a Bottega Veneta által meghatározott fonott táskafazon a fast fashion világában is felbukkan.

 

A kazetta-táskák eddig is népszerűek voltak, a változás csupán abban mutatkozik meg, hogy a texturált, egymáson átfűzött anyagok kerülnek előtérbe. Míg korábban a steppelt táskadizájn állt a menőség csúcsán, most a fonott kialakítás kerül előtérbe.

Ám nem a tavaly nyáron elterjedt makramé és rafia megoldásokra kell gondolni, hiszen most a bőrhatású fonott anyagok hódítanak. A kézi- és válltáskák egyaránt divatosak, ebben a stílusban pedig különösen népszerűek idén.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés