Tavaly a bézs volt porondon, idén azonban a szürke szín viselése lesz az egyik legnagyobb divattrend. Negyven felett különösen sikkesen mutat a hamvas tónus.

hirdetés

Szürke viselése 40 felett, sikkesen

A tavalyi évben egyértelműen a neutrális tónusok vezették a népszerűségi listát. A bézs különböző árnyalatai mind monokróm, mind pedig színes összeállításokban megjelentek, az utcai divat alappilléreivé váltak. Idén azonban egy meglepő, ámde nagyon sikkes árnyalat szorította le a dobogó tetejéről a barnás tónusokat. A szürke éppen annyira visszafogott, mégis egészen más hatást kelt egy hétköznapi szett részeként.

Hatalmas előnye, hogy elképesztően könnyedén kombinálható, gyakorlatilag bármilyen szín mellett remekül mutat. Negyven felett kiváltképp célszerű beépíteni a ruhatárba, ugyanis abszolút maximalizálja a vonzerőt, fókuszba helyezi a nőies vonásokat és a kisugárzást. A szürke szín nem túlzottan harsány, így nem vonja el a figyelmet a személyiségről, ám attól függően, hogy mivel párosítod, roppant izgalmas és különleges összhatást eredményez.

A galériában mutatunk egy kis inspirációt. A szürke színben sokkal több lehetőség rejlik, mint azt elsőre gondolnád.

 

A monokróm szettek népszerűsége már a tavalyi évben is szárnyalt, ez 2023-ban sem lesz másként. Éppen ezért azzal sem lehet mellényúlni, ha valaki tetőtől talpig szürke holmikba öltözik. Az egységes, letisztult szett határozottan könnyed és kifinomult látványt eredményez. Ha elegánsabb megjelenés a cél, mindenképpen érdemes kipróbálni az egyszínű kombinációkat. Ugyanúgy a fehérrel sem lehet hibázni, szürke mellett talán még ragyogóbbnak hat a jeges, fagyos árnyalat.

Sokan azért nem viselnek szürke ruhákat, mert félnek attól, hogy szürke kisegérré változnak általuk. Ez cseppet sem igaz, sőt! Ha fel szeretnéd dobni a megjelenésedet, ez az egyszerű árnyalat kifejezetten jó választás, ugyanis gyakorlatilag bármilyen más tónussal remekül mutat. Bátran variálhatod mellette az élénk színeket, akár pirossal, magentával vagy lilával is különleges hatást kelt az összkép.

Ez a sikkes divatszín nem feltétlenül sápaszt, noha vannak, akik kifejezetten tartanak tőle. Azoknál a daraboknál, amelyek az arctól távol helyezkednek el, nem annyira lényeges, hogy egy mélyebb vagy éppen egy haloványabb szürke nadrágra, csizmára esik-e a választás. Az archoz közel található holmiknál, mint a pulcsik, ingek vagy kabátok, már célszerű figyelni az apró tónuskülönbségekre is.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés